Info

SPO: Gradska vlast pada i na mnogo lakšim ispitima nego što je projekat kalibra rekonstrukcije Tržnice, krije se iza državnih investicija

Autor: Jovana Mladenović
15:49 | Četvrtak, 14 10 2021

"Projekat rekonstrukcije gradske Tržnice samo jedan u nizu pokazatelja nesposobnosti gradske vlasti. To je očigledno i vidljivo, ne samo na projektima ovog kalibra, već oni padaju i na mnogo lakšim ispitima poput, primera radi, sanacije udarnih rupa", navodi se u saopštenju Gradskog odbora SPO koje potpisuje predsednik istog, Milan Urošević. Nakon objave teksta na našem portalu naslova "Rekonstrukcija Tržnice puna propusta, projekat na doradi, javnost uskraćena za odgovore na goruća pitanja!", stigla je reakcija, ne samo zbog činjenice da je očigledna nemoć gradske vlasti da uspešno izgura jedan takav projekat, već i uskraćivanja informacija građanima Kragujevca koji žele i imaju pravo da znaju šta se dešava sa ovim projektom. 


"Projekat rekonstrukcije gradske Tržnice samo jedan u nizu pokazatelja nesposobnosti gradske vlasti. To je očigledno i vidljivo, ne samo na projektima ovog kalibra, već oni padaju i na mnogo lakšim ispitima poput, primera radi, sanacije udarnih rupa koje su ponovo otvaraju i na najprometnijim ulicama u gradu, bez da iko reaguje povodom tog problema. Takođe i na stvarima za koje smo mislili da su postale prošlost i koje su u prethodnom periodu zaista bile dovedene u red, a tu msilim na redovno odnošenje smeća i redovnost u servisiranju finansijskih obaveza koje Grad ima".

Kragujevac se, kako je navedeno u saopštenju SPO, "vozi" na talasima državnih investicija, stare slave i privatnih inicijativa. 

"S druge strane imamo, kako najavljene, tako i projekte čija je realizacija u toku, a koje je inicirala država i koji se finansiraju iz republičkog budžeta. Upravo iza tih velikih i značajnih projekata se gradska vlast krije i pokušava da ih pripiše sebi, a realno takve zasluge niti ima, niti zaslužuje. Njihov posao je da rade stvari koje su u nadležnosti grada poput pobrojanih, ali i mnoge druge koje su ispod njihovog radara, ali i kapaciteta. Nažalost je tako i ja se zbog toga ne radujem. To što opoziciono delujem u Kragujevcu ne znači da ne bih voleo da su stvari drugačije. Propuštene su mnoge prlike da se Kragujevac bolje pozicionira i da se stvore bolji uslovi za život svih Kragujevčana. Samo zahvaljujući privatnim inicijativama i ranije postavljenim dobrim temeljima Grad nastavlja da funkcionise u dobrim okvirima, ali poenta je da smo mogli mnogo više. Neki drugi gradovi poput Beograda, Novog Sada, Niša, ali i Kruševca uradili su mnogo više i ta razlika se upravo ogleda u doprinosu koji razvoju daju ljudi koji vode te gradove", zaključuju iz SPO.