Info

Svi na ovu stranu: Investicije od preko 100 miliona evra za preporod Kragujevca

Autor: Branko Vukašinović
12:00 | Sreda, 29 01 2020

Koalacija “Svi na ovu stranu” će, ukoliko dobije pordšku građana, u naredne četiri godine Kragujevac vratiti na mesto koje mu pripada relazacijom brojnih projekata vrednih više od 100 miliona evra i donošenjem seta odluka u prvih mesec dana nakon lokalnih izbora. To su poručili lideri Zajedno za Šumadiju i Sprskog porketa obnove, Veroljub Stevanović i Milan Urošević, koji čine ovu kolacijiu zajedno sa strankom Bolja Srbija. Najavljuju i da su smanjenje poreza na imovinu i raspisavanje konkursa za sufinasiranje medija, među prvim odlukama koje će doneti dolaskom na vlast. 

Demantujući brojne spekulacije u medijima o nastupu na loklanim i republičkim izborima, Veroljub Stevanović i Milan Urošević su naglasili da je koalicija “Svi na ovu stranu”, koju čine Zajedno za Šumadiju, Srpski pokret obnove i Bolja Srbija, stabilna i učestvovaće na predstojećim lokalnim izborima, kako bi Kragujevac koji je, kako kažu, postao palanka vratili na mesto koje mu pripada.  

Najavlji su da će u narednom periodu gotovo svakodnevno komunicirati sa građanima kako bi im predstavili sve projekte koje planiraju da realizuju ukoliko pobede na lokalnim izborima. Dodaju da će obići sve mesne zajednice i sva sela, kako bi se upoznali sa problemima sa kojima se meštani tih delova grada susreću i da će naći način da ih reše.  

Investicije koje planiramo da realizujemo u naredne četiri godine vredne su preko 100 miliona evra. Deo tih sredstava biće obezbeđen iz gradskog budžeta, ali očekujemo i podršku Vlade Republike Srbije za jedan deo projekata koji su od šireg značaja, a ne samo od značaja za grad Kragujevac, kao što su Severna obilaznica i izmeštanje pruge iz centra grada. Očekujemo i pomoć medija, kako bi smo promovisali svaki od projekata i obrazložili iz kojih će sredstava on biti finansiran. Pored toga, od medija očekujemo da u narednom periodu budu kontrolori sprovođenaj tih projekata, odnosno da nas svakodnevno pitaju, a mi ćemo biti dostupni da na ta pitanja odgovorimo, ne bi li građani na osnovu toga sudili za naredne četiri godine, kada ponovo budu lokalni izbori”, izjavio je Urošević.    

Prema Stevanovićevim rečima, koalicija “Svi na ovu stranu” posredovaće, ali i realizovati tri vrste projekata u Kragujevecu, a to su republički, gradski i posbeni za svaku mesnu zajednicu. 

Severna obilaznica, rekonstrukcija stadiona “Čika Dača”, izgradnja novog puta do Mrčajevaca su republički projekti, a iz gradske kase će se, između ostalog, finansirati ulica Kneza Miloša, kružni tok Mala vaga, novi bazen. Pored toga, imaćemo predlog investicija za svaku mesnu zajednicu, koje ćemo realizovati u skladu sa mogućnostima”, izjavio je Stevanović naglašavajući da će ukoliko dođe na vlast među prvim odlukama koje će doneti biti smanjenje poreza na imovinu i raspisivanje konkursa za sufinansiranje medija.  

Kada je reč u republičkim izborima, Zajedno za Šumadiju i Srpski pokret obnove će nastupiti odvojeno. Stevanovićevim kaže da će u narednih dvadesetak dana biti poznati svi detalji njegovog nastupa na republičkim izborima.