Svi na ovu stranu: Promovisano 100 projekata koji će Kragujevac učiniti prestonicom razvoja (FOTO/VIDEO)

Ponedeljak, 02 Mart 2020 12:30Autor: Branko Vukašinović

Izgradnja Severne obilaznice, Autobuske stanice, Akva parka, kružnog toka Mala Vaga, Muzeja Fiće, novog gradskog kvarta, stambenog kompleksa “GreenVille”, smanjenje poreza na imovinu, samo su neki od 100 projekata koje će koalicija “Svi na ovu stranu” na čelu sa Veroljubom Verko Stevanovićem realizovati u naredne četiri godine ukoliko dođe na vlast nakon predstojećih lokalnih izbora, koji bi trebalo da budu održani 26. aprila. Građani od danas svih 100 projekata koalicije “Svi na ovu stranu”, koji će biti realizovani sa više od 100 miliona evra i, kako kažu, otvoriti 10.000 novih poslova, mogu pogledati na sajtu 100projekata.rs

Koalicija “Svi na ovu stranu”, koju pod vođstvom Veroljuba Verka Stevanovića čine Zajedno za Šumadiju – Zdrava Srbija, kragujevački Srpski pokret obnove i Bolja Srbija, promovisala je 100 projekata koje će realizovati u naredne četiri godine ukoliko dođe na vlast, nakon predstojećih lokalnih izbora, koji bi trebalo da budu održani 26. aprila.   

Severna obilaznica, autobuska stanica, izletište Žeželj, kružni tok Mala Vaga, Akva park, put Dragobraća – Mrčajevci, Muzej Fiće, novi gradski kvart na prostoru kasarne Radomir Putnik, izletište Metino brdo, Stambeni kompleks “GreenVille”, Skejt park, Climbing pillar, River 365 na Lepenici, deponovanje smeća van grada, smanjenje stope poreza na imovinu, Gradska opšte bolnica, samo su neki od 100 projekata koje koalicija “Svi na ovu stranu” planira da realizuje u naredne četiri godine.   

Svi ovi projekti su izvodljivi i apsolutno menjaju sliku grada. Ostvarivanjem ovih projekata mi ćemo ponovo biti drugi grad u zemlji. Vrlo sam svestan u koje neprilike dolazimo prilikom dolaska na vlast, ukoliko nam građani ukažu poverenje, a sve je to posledica jednog nekorektnog odnosa ovih 5 i po godina. Ovo je naš grad, a ako ga tako vidimo svi, ovo može i mora da se promeni, da budemo privlačni ljudima koji žele ovde da dođu. Kao što Šoping centar “Plaza” privlači ljude iz cele Šumadije i šire da dođu u Kragujevac, tako će i ovi projekti. Spremni smo da ih realizujemo i mi to možemo uz komunikaciju koju imamo sa onima koji regulišu tokove novca, odnosno sa vrhom države”, rekao je Stevanović.  

Vrednost više od 100 projekata, koje će koalicija “Svi na ovu stranu” realizovati ukoliko dođe na vlast, kako kažu, veća je od 100 miliona evra.  Dodaju da će novac biti obezbeđen iz gradskog i državnog budžeta, ali i od zainteresovanih privatnih investitora. Iz koalicije “Svi na ovu stranu” poručuju da će se realizacijom svi ovih projekata u naredne četiri godine stvoriti 10.000 novih poslova i znatno smanjiti broj nezaposlenih, pa će, kako naglašavaju, Kragujevac postati prestonica razvoja. Građani svih 100 projakata mogu da pogledaju na sajtu 100projekata.rs.

Galerija slika

Najnovije vesti iz ove kategorije

f