InfoFoto: Arhiva/kragujevac.rs

TRADICIONALNO: Razmena najboljih đaka Kragujevca i Sirena

Autor: Branko Vukašinović
13:00 | Utorak, 27 06 2017

U okviru tradicionalnog programa međunarodne razmene učenika sa pobratimskim gradom Sirenom iz Francuske, Kragujevac će od 15. do 22. jula biti domaćin grupi od osam učenika i dva pratioca, dok će devet đaka iz ovdašnjih srednjih škola u okviru razmene boraviti u Sirenu od 8. do 15. jula. 

Gradsko veće je na današnjoj sednici donelo odluku i o raspisivanju javnog oglasa za davanje u zakup i na korišćenje polјoprivrednog zemlјišta u državnoj svojini u Kragujevcu za prikuplјanje pisanih ponuda u drugom krugu. Donete su i odluke o izmenama odluka o objavlјivanju javnih poziva za dodelu podsticajnih sredstava za nabavku sadnog materijala voća, nove priklјučne mehanizacije, opreme za mužu i pčelarstvo kao i za regresiranje dela troškova za prvo veštačko osemenjavanje krava i junica sa HB brojem. 

Na sednici odobrena su sredstva subvencija ''Šumadija sajmu'' u iznosu od šest miliona dinara za tekuću likvidnost.

Odlukom članova Gradskog veća odobreni su i posebni programi sportskih organizacija i sredstava za njihovu realizaciju, a na predlog Stručne komisije. Sportskom klubu ''Pirat'' odobreno je 200.000 dinara za realizaciju plivačkog takmičenja, dok je po 100.000 dinara odobreno Planinarskom društvu ''Žeželј'' za program Gledićka transverzala i Karate klubu ''Junior'' za program „Masovnost karate kluba“ i postizanje što bolјih rezultata.