InfoFoto: Arhiva

U Kragujevcu se leče dva pacijenta od korona virusa

Autor: InfoKG
13:00 | Ponedeljak, 16 03 2020

Na infektivnoj klinici Kliničkog centra Kragujevac od jutros se leči još jedan pacijent oboleo od korona virusa. Prema rečima direktora Instituta za javno zdravlje Kragujevac, Dragana Vasiljevića, reč je o pedesetogodišnjaku iz Aranđelovca, piše N1.

"Muškarac iz Aranđelovca je juče je primljen u bolnicu zbog sumnje na koronu. Upravo smo dobili potvrdu instituta Torlak da je pozitivan na virus. Saznali smo da je njegov sin bio u kontaktu u Beogradu sa osobom obolelom od korone. Sin nije oboleo", rekao je za N1 profesor Dragan Vasiljević.

U Kliničkom centru Kragujevac sada se leče dvojica pacijenata od COVID 19 virusa. Od petka tamo je i stariji muškarac iz Rekovca.

"Pacijent iz opštine Rekovac je stabilno, dobro se oseća i nema komplikacije. Lekari Infektivne klinike sprovode sve medicinske procedure neophodne za njegovo izlečenje", kaže za N1 direktor Kliničkog centa Kragujevac, Predrag Sazdanović.

Inače, u Srbiji je do jutros do 8 sati registrovano ukupno 55 potvrđenih slučajeva COVID 19.

Dom zdravlja Kragujevac obaveštava pacijente da ukoliko imaju pitanja o korona virusu COVID 19 ne dolaze lično u Dom zdravlja Kragujevac, već da informacije potraže od svog lekara pozivanjem Kol centra na telefon 034/500-100 ili direktnim pozivanjem ambulante. 

U Institutu za javno zdravlje Kragujevac sve informacije od dežurnih epidemiologa mogu se dobiti na sledećim brojevima telefona: 034/504-518; 065/8776914; 065/8777000. 

Izvor: N1, InfoKG