KragujevčaniFoto: Privatna arhiva

INTERVJU: Slavko Perović za InfoKG o očekivanjima i planovima FK Radnički 1923

Autor: Branko Vukašinović
12:00 | Četvrtak, 29 07 2021

Pobede Fudbalskog kluba “Radnički 1923” u prva dva kola Super lige Srbije rezultat su napornog rada i dobre saradnje igrača i Stručnog štaba, ali vremena za opuštanje nema, već nada da će i u nastavku sezone Kragujevčani nizati uspehe. To je u Intervjuu za portal InfoKG izjavio sportski direktor FK “Radnički 1923”, Slavko Perović. Naglašava da je klub u stabilnoj finansijskoj situaciji. Pored toga što će država izgraditi novi stadion u Kragujevcu, Perović najavljuje da će klub uložiti novac od prodaje karata i sponzora u infrastrukturu, tačnije u opremanje pomoćnog stadiona, ali i kupovinu brendiranog klupskog autobusa.  

Sportski direktor Fudbalskog kluba Radnički 1923 Slavko Perović u intervuju za portal InfoKG ispričao je o trenutnoj situaciji u klubu, uspešnom početku takmičenja u Super ligi Srbije, očekivanjima i planovima. 

Perović smatra da su kragujevački fudbaleri napravili jedan dobar početak u Super ligi Srbije, ali ne želi da bude preterano euforičan zbog pobede na prve dve utakmice.  

Nisam imao vremena puno ni da očajavam kada smo bili u nekoj negativnoj seriji tako ni sada nemam vremena za euforiju. Mi se pripremamo za neke dugoročne stvari. Moji saradnici i ja, mi kao klub imamo visoke ciljeve u perspektivi i ne dozvoljavam ni igračima, niti bilo kome, da pomisle da smo posle dva kola napravili nešto veliko. Pravi izazovi tek dolaze, ali sigurno da je prijatno kada startujete dobro i kada demantujete one koji su očekivali drugačije”, kaže Perović.  

“Radnički 1923” je od kraja sezone u Prvoj ligi do sada pojačalo par igrača, a po svemu sudeći i u nastavku takmičenja se mogu očekivati nova pojačanja. Prema Perovićevim rečima, tranzicija iz Prve u Super ligu je bila jako kompleksan. Dodaje da u klub su došli i dolaziće mladi i perspektivni igrači, ali i afirmisani sa internacionalnim iskustvom, koji su garant za ekstra kvalitet. 

Po tom principu je ekipa i selektirana. Naredni potezi će dosta zavisiti i od situacije pošto mi pre svega poslujemo u okvirima budžeta i glavni i osnovni cilj nam je da ne zadužimo klub i da ne gomilamo igrače! To ne znači da neće biti još nekog novog lica do kraja prelaznog roka, ali to zavisi i od tržišta. Ponavljam da od početka priprema imamo veliki problem sa povredama i to nas sputava u mnogo čemu zato sam uvek molio javnost i sada je molim za strpljenje pošto će ovaj tim tokom sezone sigurno imati oscilacije”, rekao je Perović. 

Shodno pobedama u prva dva kola Super lige, očigledno je da su se novi Stručni štab i igrači “Radničkog 1923” brzo uklopili, ali sportski direktor kluba je i po ovom pitanju operzan i kaže da će vreme tek pokazati to.  

Ja i kada sam birao stručni štab imao sam svoje kriterijume za koje mislim da su visoki. Kada sam predstavljao trenera i njegove saradnike rekao sam da mislim da on i njegovi saradnici mogu podići klub i igrače na viši nivo, čemu svi mi težimo! Za sada to izgleda dobro, ali ja sam jako oprezan i skroman čovek i ne volim da dajem bilo kakve pozitivne i negativne ocene posle samo dva kola! U svakom slučaju očigledno je da ekipa ima jednu "hemiju" i daj Bože da tako bude i ubuduće”, izjavio je Slavko Perović. 

Od ove godine uvedena je i VAR tehnologija, koja je za kragujevački klub u poslednjem kolu bila od koristi. Perović smatra da je VAR dobar za srpski fudbal, ali dodaje da kako nam je sada pomogao, sasvim sigurno će nam u nekom trenutku i odmoći. 

Kada je reč o očekivanjima kluba u nastavku sezone, Perović kaže da, neko ko je nov u ovom rangu takmičenja nema prava na ista, već mogu samo da se nadaju i maštaju, kao što je to bio slučaj u prva dva kola.   

Nastavićemo da se nadamo i maštamo, da se spremamo od utakmice do utakmice i da svaku utakmicu poginemo na terenu, za grb, za grad, za naše verne navijače kojima smo to dužni. Ti momci nam daju vetar u leđa i svakog vikenda pokazuju kako se voli i gine za klub. Mi smo dužni da na to odgovorimo na terenu”, naglašava Perović.  

Glavni cilj Fudbalskog kluba Radnički 1923 u ovoj sezoni je opstanak u Super ligi Srbije. 

Klub ima dugoročni plan i prirodan put je da u prvoj sezoni u Super ligi, stabilizujemo klub i napravimo kostur za narednu godinu. To je jedino zdravo razmišljanje i poslovanje, a u sportu sve što nije prirodno i zdravo, nema perspektivu na duže staze. Imamo i velike planove sa omladinskom školom, i mislim da smo na dobrom putu da u skorije vreme imamo sve više dece iz naše škole u prvom timu. Potpisali smo ugovore sa tri omladinca u narednim danima ćemo sa još jednim, doveli smo koordinatora škole Gorana Ćurčića koji će pomoći u planu da se rad i organizacija u školi digne na viši nivo! Naparavili smo saradnju sa Sušicom gde će naši momci koji izlaze iz omladinaca, a na koje klub najozbiljnije računa odlaziti tamo na pozajmicu gde će na jedan fantastičan način imati priliku da prođu taj osetljivi period između omladinaca i prvog tima i gde će svaki od njih imati šansu da pokaže svoj kvalitet u Srpskoj ligi Zapad što bi bila karta za povratak u prvi tim Radničkog”, rekao je Perović. 

Prema njegovim rečima finansijska situacija u kragujevačkom klubu je stabilna i to, kako kaže, zahvaljujući lokalnoj samoupravi i Skupštini kluba. Nada se da će klub u narednom periodu prodajom sezonskih karata i potpisavanjem nekoliko sponzorskih ugovora tu situaciju dodatno poboljšati.

Nadam se da ćemo od tih sredstava uspeti u nameri koju do sada niko nije sproveo u delo, a to je da novac od sponzora i sezonskih karata uložimo u infrastrukturu. Planiramo da od tog novca postavimo reflektore i izgradimo tribine na pomoćnom terenu stadiona “Čika Dača”. U planu je i kupovina brendiranog klupskog autobusa. Tada bismo stvarno podigli klub na jako visoku lestvicu za srpske uslove”, kaže Perović i dodaje da su ponosi na to što će Kragujevac dobiti novi stadion od države. 

Sportski direktor FK “Radnički 1923” Slavko Perović zaključuje na kraju da je želja kluba da deca Kragujevca “Čika Daču” gledaju kao svoju kuću i da svaki Kragujevčanin bude ponosan na svoj klub i obećava da će na tome raditi u narednom periodu.