KulturaFoto: SKC Kragujevac - Arhiva

Razgovor o knjizi „Karma je veća kučka nego ja” u SKC-u

Autor: InfoKG
15:00 | Utorak, 29 08 2023

U Kontakt galeriji Studentskog kulturnog centra Kragujevac ,sutra u 19 časova, biće organizovan razgovor o knjizi „Karma je veća kučka nego ja” autorke Milane Grbić.

“To je priča o mladoj ženi čija se individualnost oblikuje u borbi sa tradicijom, ali i kroz sudar kosmopolitskog ukusa i lokalnog humora i temperamenta. Od Džojsa i beogradskih kafića, preko maštanja o dalekim gradovima sveta, čini se da junakinja prolazi ideal u spokoju bukolike. Ipak, njenoj bašti, umesto krompira i luka, niče samo i jedino poezija. Iako je Karma je veća kučka nego ja rečenica koju verovatno ne biste želeli da čujete od prijatelja, kada dovršite poslednje stihove, osećaćete se kao da ste ga stekli” - Milena Lopičić.

Milana Grbić je rođena 1996. godine u Beogradu. Osnovnu i srednju školu završila je u Kikindi. Između ostalog, dobitnica je nagrada Vukašin Conić, Đura Đukanov i Sremčeve nagrade.

Diplomirala je na Katedri za opštu književnost i teoriju književnosti na Filološkom fakultetu u Beogradu. Učestvovala je na festivalu Kikinda short, članica je uredničkog tima PPM Enklava i deo kolektiva C4. Objavila je knjigu kratkih priča Oko nas more 2017. godine.