Kultura

Teatar iz Poljske na JoakimInterFestu: "Dva" - o jednostavnom životu i komplikovanim partnerskim relacijama

Autor: Jovana Mladenović
09:00 | Nedelja, 08 10 2017

Predstavom pod nazivom "Dva" Tetara Korez Katovice iz Poljske, u režiji Roberta Talarczyka, za koju je tekst napisao Jim Cartwright, nastavlja se JoakimInterFest u Knjaževsko srpskom teatru.

JoakimInterFest, 12. po redu međunarodni pozorišni festival, počeo je sinoć i trajaće do 15. oktobra. Za otvaranje je odigran komad Iluzije UK „Vuk Stefanović Karadžić“ iz Beograda. Za ovu predstavu tražila se karta više, pa je odigrana pred prepunim gledalištem.

Komad „Dva“ britanskog autora već nekoliko godina ima svoja izvođenja na scenama širom Evrope. Posle Slovenije, ovaj odlično napisan komad o jednostavnom životu i komplikovanim međusobnim bračno/partnerskim relacijama, uspeo je i u Poljskoj, u teatru Korez“ u Katovicama. Komad „Dva“ je suptilno osmišljena igra za dvoje glumaca sposobnih da virtuoznom igrom ožive svet različitih junaka koji dolaze u njihov pab. Ovo je ipak po mnogo čemu priča o ljubavi. Ljubavi koja traje, koja se lako prepoznaje, i onda kada se „muči“, uspinje, zapetljava u komplikovane mreže životnih nepogoda i nerazumevanja, ali nadvladava sve pa i tragediju, kakva može biti gubitak najvoljenijeg.
 
Virtuozna igra glumaca, sposobnih da poput nenadmašnih putujućih histriona, sa malo sredstava, pred publiku donesu čitav kosmos.
 

Komad se igra od 20 sati.