SkverFoto: unsplash.com/snapsbyclark

Šta raditi sa automobilom koji nije u voznom stanju?

Autor: InfoKG
14:00 | Četvrtak, 01 07 2021

Pre nekoliko decenija, automobili su postali deo svakodnevice velikog broja ljudi, a tu su i oni za koje četvorotočkaši predstavljaju pasiju. Poznato je da se vozači teško se odvajaju od svog ljubimca. Ipak, važno je prepoznati trenutak kada automobil više ne ispunjava svoje osnovne funkcije i kada je isplativije pozdraviti se sa njim. 

S obzirom na to da svaki vozač u svoj auto ulaže velike sume novca, od standardnih tehničkih pregleda i registracija, preko goriva, pa do popravki koje nisu retkost, posebno ako se automobil koristi redovno. 

Kada dođe vreme da kupite novi automobil, važno je da se dobro informišete i pronađete idealnu opciju za vaše vozilo kako biste obezbedili dobar početni kapital za kupovinu novog ljubimca. Nastavite da čitate tekst i upoznate se sa opcijama prodaje automobila koji nije u voznom stanju. 

Agencija za otkup vozila - odaberite najbolju opciju za vaše vozilo 

Na našim prostorima možete pronaći veliki broj agencija za otkup vozila, a ukoliko je ovo vaš izbor, savetujemo vam da dobro istražite tržište i odaberete pouzdanu agenciju koja nudi širok spektar usluga. Još jedna stavka o kojoj sasvim sigurno treba da mislite jeste isplativost, te pronađete efikasno rešenje za vašeg četvorotičkaša i da pritom zaradite novac. 

Neke od usluga koje agencije nude su otkup luksuznih automobila, otkup polovnih vozila, otkup polovnih vozila na kilo, otkup havarisanih vozila, otkup skutera i motora, itd. 

Od svih navedenih varijanti može se zaraditi solidna svota novca. Čak i veoma oštećeni i zapušteni automobili koji se mogu svrstati u staro gvožđe imaju svoju vrednost. U pomenutomslučaju najbolja opcija je prodaja automobila na kilogram. Sa druge strane, ako je vozilo bez tablica, a u dobrom stanju, ili je pak očuvano, ali nije u voznom stanju, otkup će se vršiti drugačije. 

Kako se odlučiti za najbolju opciju? 

Besplatna procena automobila - idealno rešenje za proveru vrednosti

U pojedinim agencijama za otkup vozila koje se mogu pohvaliti po profesionalnosti i dugogodišnjem iskustvu, naići ćete na opciju besplatne procene vozila. Naime, ova opcija pomoći će vam da napravite najbolji izbor za svog četvorotočkaša i procenite njegovu vrednost. 

Ono što treba da uradite jeste slanje upita agenciji. Upit treba da obuhvata marku i model automobila, godište, osnovne informacije o motoru i stanju automobila, nekoliko fotografija automobila i dodatne informacije koje bi mogle da pomognu proceniteljima. 

Na ovaj način ne morate da izlazite iz svog doma, sve ćete uraditi iz fotelje, online putem, a za procenu vašeg vozila pobrinuće se tim profesionalaca. 

Nakon što dobijete odgovor, sve što je preostalo jeste da se odlučite za najpogodnije rešenje. 

Pomenućemo da kada izaberete otkup vozila, možete biti potpuno bezbrižni. Nema potrebe razmišljati o prevozu vašeg automobila koji nije u voznom stanju. Ako odaberete profesionalan tim i pouzdanu agenciju, na vašoj adresi ubrzo će se naći njihova šlep služba i prevesti automobil. Na taj način, gotovo da nemate obaveza u čitavom postupku prodaje. 

Iz svega navedenog, može se zaključiti da je odabir agencije za otkup polovnih autombila jedno od najefikasnijih rešenja i čest je izbor iskusnih vozača. 

Pronađite kupca - oglasite vaše vozilo online putem

Veliki broj vlasnika automobila nađe se u problemu kada shvati da njegov ljubimac nije u voznom stanju ili jednostavno ne odgovara na izazove kao nekada. Pored agencija koja će na profesionalan i efkisan način pronaći najbolje rešenje za vas, još jedna opcija je oglašavanje automobila. 

Bilo da vozilo više ne odgovara vašim potrebama, često se kvari, havarisano je, ili vam jednostavno treba veći automobil, gotovo uvek se može pronaći osoba kojoj će vaš četvorotočkaš odgovarati.

Za razliku od otkupa automobila od strane agencije, gde se o čitavom postupku brinu profesionalci, ovaj postupak nešto je zahtevniji. Prodaja automobila preko oglasa zahteva da se aktivno uključite u čitav proces, ali isto tako možete zaraditi novac koji predstavlja dobro početno ulaganje za kupovinu novog vozila. 

Ako je oglašavanje vozila online vaš izbor, potrebno je da pre svega pronađete sajtove na kojima možete oglasiti automobil, a potom i postaviti oglas. Slikajte spoljašnjost automobila iz nekoliko uglova, zatim ispod haube, ali i unutrašnjost. 

U opisu oglasa predstavite sve mane i vrline vozila, kao i relevantne informacije poput datuma isteka registracije (ukoliko je vozilo ima), marke i modela, godišta vozila, stanja motora i drugih komponenata, pređenu kilometražu i slično. 

Prilikom postavljanja oglasa vrlo je važno da budete objektivni i realni, kako bi potencijalan kupac na licu mesta zatekao istu situaciju kao u oglasu. Prilikom prodaje automobila obratite pažnju na papirologiju koja treba da bude perfektna, tako da na efikasan i jednostavan račun način prenesete vlasništvo na novog vlasnika i izbegnete eventualne neprijatnosti. 

Za kraj ćemo dodati još jedan savet. Pre nego što se upustite u proces prodaje četvorotočkaša, kod ovlašćenog servisera ili pouzdanog majstora proverite stanje vašeg automobila, možda je samo jedna popravka dovoljna da vas vaš automobil služi kao nekada. 

Nadamo se da vam je naš tekst bio koristan, te da ste čitanjem prikupili sve potrebne informacije za ulazak u postupak prodaje automobila.

Izvor: Avokado