SportFoto: FK Radnički 1923

Fudbaleri Radničkog nastavljaju takmičenje

Autor: InfoKG
11:00 | Petak, 29 05 2020

Fudbaleri Radničkog 1923, posle više od dva meseca pauze zbog epidemije virusa COVID-19, danas nastavljaju takmičenje u Prvoj ligi Srbije i gostuju ekipi Budućnosti u Dobanovcima. 

Fudbaleri Radničkog poslednju prvenstvenu utakmicu odigrali su 15. marta nakon čega je usledila prinudna pauza zbog epidemije. Kragujevčani su se treninzima vratili početkom maja. Kragujevački klub, koji još ima izglede za plasman u Super ligu, odigraće još četiri utakmice do kraja prvenstva. 

Prijatno sam iznenađen činjenicom da nismo imali većih problema od povratka u trenažni proces. Momci su pokazali visok stepen radne etike, što je za svaku pohvalu, a ono što je najvažnije, to je da su nas zaobišle povrede. Još uvek nemamo baš jasnu predstavu gde se nalazimo u ovom trenutku sa takmičarskom formom, ali smatram da ćemo biti spremni za završetak sezone i da ćemo ove četiri preostale utakmice odigrati na maksimalnom nivou”, rekao je za klupski sajt trener Darko Milisavlјević.  

Zbog proširenja Super lige, četiri najbolјa prvoligaška kluba plasiraće se u najviši rang. Radnički se nalazi na osmom mestu na tabeli, ali još ima šanse da se domogne mesta koje vodi u elitno društvo. Šef struke kragujevačkog prvoligaša prilično je suzdržan kada govori o izgledima Radničkog da se domogne elite. 

Činjenica je da i ako pobedimo sve četiri utakmice do kraja sezone, opet ćemo biti tu negde “ispod crte”. Taj bodovni zaostatak iz nekog prethodnog perioda dosta je veliki i teško ga je nadomestiti u ova četiri kola. U svakom slučaju, ne treba previše da se bavimo kalkulacijama, već isklјučivo da gledamo svoje dvorište i da se potrudimo da na što bolјi način završimo ovu sezonu”, rekao je Milisavlјević.

Utakmica 27. Kola Prve lige Srbije između ekipe Budućnosti i kragujevačkog Radničkog biće odigrana danas od 17:30 časova u Dobanovcima.