SportFoto: SPD Radnički

Još jedna pobeda Radničkog u Arkus ligi

Autor: InfoKG
13:00 | Ponedeljak, 31 10 2022

Rukometaši Radničkog ostvarili su još jednu pobedu u Arkus ligi. Ovoga puta bili su bolji od Proletera iz Zrenjanina rezultatom 35:33. Radnički je tako upisao četvrti trijumf u šampionatu.

I pored većeg broja povređenih igrača Radnički se nije predavao i pružio je snažan otpor ekipi Proletera. Kragujevčani su odlično otvorili utakmicu i stvorili osetniju prednost, da bi na poluvreme ipak otišli sa samo poenom razlike u svoju korist.

Na samom startu drugog dela igre Zrenjaninci prete i prelaze u vođstvo. Većim delom drugog poluvremena bolji tim na parketu bio je Proleter, koji je i vodio do same završnice. Međutim, pred sam kraj utakmice pogocima Đerića sa linije od 7 metara nakon sjajnih akcija Kragujevčani dolaze do nova dva boda konačnim rezultatom 35:33. 

Najefikasniji u redovima Radničkog su bili Miloš Barudžić sa 12 i Luka Đerić sa 6, dok je kod gostiju iz Zrenjanina najbolji igrač bio Predrag Krivošija sa 16 postignutih golova.

U sledećem, 7. kolu, Radnički putuje u Kikindu na noge istoimenoj ekipi. Ova utakmica se igra narednog vikenda. Radnički nakon šeste runde ima 8 osvojenih bodova i nalazi se na šestom mestu na tabeli.

Izvor: SPD Radnički