SportFoto: KK Junior

Karatistima Juniora pet medalja u Čačku

Autor: Branko Vukašinović
15:00 | Četvrtak, 02 07 2020

Članovi Karate kluba “Junior” osvojili su ukupno pet medalja, zlatnu, tri srebrne i bronzanu, na Prvenstvu Srbije u karateu u borbama i katama za seniore i Kupu uže Srbije u borbama i katama za kadete, juniore i seniore, a oba takmičenja su održana proteklog vikenda u Čačku. Najsjajnije odličje osvojio je Nikola Maslak.

Na Prvenstvu Srbije u karateu u borbama i katama za seniore, koje je održano u subotu, 27. juna, u Čačku, u konkurenciji 300 takmičara iz više od 80 klubova, članica Karate kluba “Junior” Lidija Vukićević osvojila je srebrnu medalju u kategoriji do 61 kilograma. Lidija je izgubila u finalu od juniorske prvakinje sveta Ivane Perović iz Studenskog grada iz Beograda .

Pored Lidije, iz kragujevačkog kluba učestvovali su Nikola Maslak i Luka Blagojević. Maslak je u drugom kolu radio nerešeno, rezultatom 1:1, ali prednost prvog poeona donela je pobedu protivniku i plasman u sledeći krug. Blagojević je izgubio meč za treće mesto. 

Ovo je izuzetan uspeh Karate kluba “Junior”. Nastavljen je kontinuitet osvajanja medalja sa Prvenstva Srbije u seniorskoj konkurenciji“, rekao je trener Veljko Smolović.  

Karatisti “Juniora” osvojili su četri medalje, zlatnu, dve srebrne i bronzanu, na Kupu uže Srbije u borbama i katama za kadete, juniore i seniore, održanom u nedelju, 28. juna, u Čačku. 

Na ovom takmičenju, kao i mnogo puta do sada, najbolji je bio kapiten Karate kluba “Junior”, Nikola Maslak koji je u teškoj kategoriji u borbama za juniore osvojio zlato, dok je za seniore osvojio srebro. Odlično su radili senior Luka Blagojević koji je osvojio srebrnu i kadet Marko Smolović bronzanu medalju.