SportFoto: Facebook/ŽKK Radnički -Kragujevac

Košarkašice “Radničkog” slavile u Šapcu

Autor: Branko Vukašinović
14:00 | Utorak, 27 03 2018

Košarkašice “Radničkog” trijumfovale su na startu takmičenja u play off-u Druge lige Jug, pošto su u Šapcu savladale ekipu “Duge”, rezultatom 63:62.  

Izuzetno teška utakmica za moj tim. Utakmica je zakazana u ranijem terminu, pa smo doputovali neispavani. Jedina smo ekipa, iz ove dve grupe Jug, koja sve svoje utakmice na domaćem terenu snima i izbacuje na YouTube, kako bi promovisali žensku košarku. To pomaže ostalim ekipama da vide kako mi igramo i dobro se pripreme. Ekipa “Duge”, predvođena odličnim trenerom Vukom i sa par iskusnijih igračica, posebno Renatom Stepanović, odigrala je izuzetno borbeno svih 40 minuta, pa nikako ne bi bilo nezasluženo ni da su oni odneli pobedu. Moje igračice su imale par zdravstvenih problema, ali su izginule na terenu u ovom meču i ja im na tome čestitam. Posebno sam ponosan na sve igračice koje su ovaj meč počele sa klupe i imale svoj doprinos u ovoj vrlo važnoj pobedi. Ostaje nam da radimo još jače i pripremamo se za ostale utakmice. Čestitam domaćinu na velikoj borbi, a mojoj ekipi na pobedi”, izjavio je trener “Radničkog”, Nenad Milovanović.

Najefikasnija u kragujevačkoj ekipi bila je Jelena Trifunović sa 10 poena, a slede je Višnja Stefanović sa devet, Kristina Jančić sa sedam, Neda Nikolić i Neda Vasović sa po šest, Aleksandra Jevrić, Sofija Jovanović i Neda Bezarević sa po pet, Aleksadra Hasanović i Jovana Nikolić sa po četiri i Mina Vasović sa dva poena. 

Loše smo otvorile utakmicu, što je protivnička ekipa iskoristila i već na početku stekla prednost. Nakon poluvremena ispoštovale smo dogovor iz svlačionice i nametnule im svoj ritam igre. Nakon neizvesnog završetka uspele smo da ostvarimo prvu pobedu u plej-of-u. Sada slede pripreme za naredne utakmice u kojima ćemo se potruditi da opravdamo vodeću poziciju na tabeli. Čestitam saigračicama na velikoj borbenosti i pobedi, a protivnicama na fer i korektnoj igri”, rekla je košarkašica “Radničkog”, Kristina Jančić. 

Tim Nenada Milovanovića u sledećem kolu ugostiće ekipu “Mileševke” iz Prijepolja.