SportFoto: kragujevac.rs - arhiva

Kragujevčani dominirali na Seniorskom prvenstvu Srbije: Osvojili zlato u sve četiri discipline puškom

Autor: InfoKG
15:00 | Petak, 04 08 2023

Strelci kragujevačkog „Čika Mate“ su dominirali na Prvenstvu Srbije malokalibarskim oružjem u seniorskoj konkurenciji u Novom Sadu. Osvojili su zlatne medalje u sve četiri discipline puškom.

Najzadovoljnija kući odlazi 20-godišnja Teodora Vukojević koja se okitila sa dve titule šampiona države.

Teodora je u subotu trijumfovala MK puškom iz ležećeg stava, a danas je došla do zlata u olimpijskoj disciplini – trostav.

Vukojevićeva je u kvalifikacijama je zauzela četvrto mesto. Posle prvog, klečećeg, stava u finalu bila je peta, ali je potom nizala odlične hice u ležećem stavu i izbila na čelnu poziciju koju je zadržala do kraja. Srebro je pripalo Sanji Vukašinović (Novi Sad 1790), najpreciznijoj u kvalifikacijama, koja je do drugog mesta došla zahvaljujući odličnoj završnici u stojećem stavu. Bronza je otišla Emiliji Ponjavić (Trstenik 1883). Andrea Arsović (Partizan), pobednica Kupa Srbije je završila na četvrtom mestu, prošlogodišnja šampionka Ivana Marić (Resnik) na sedmoj poziciji....

Marko Ivanović, godinu dana stariji klupski drug Teodore Vukojević, je trijumfovao MK puškom iz ležećeg stava (60 metaka) sa samo minimalnim jednim desetim delom kruga prednosti ispred drugoplasiranog Petra Erdeija (Novi Sad). Sa vrlo malim zaostatkom na trećem mestu je ostao Milutin Stefanović („Čika Mata“), prvak države u trostavu. Branilac titule Milenko Sebić je bio osmi.

Ivanović i Stefanović su predvodili „Čika Matu“ ka ekipnom trijumfu. Ovo je bila i jedina disciplina puškom u kojoj je održano i ekipno nadmetanje

Na 25-metarskom strelištu za medalje su se danas borili strelci pištoljem središnjeg paljenja i standardnim pištoljem.

Titulu šampiona države standardnim pištoljem odbranio je iskusni reprezentativac Duško Petrov (Kikinda), ispred Srđana Milovića (Univerzal M) i Petra Nikolića (Akademac).

Milović je bio najprecizniji pištoljem središnjeg paljenja, Petrov je u ovoj disicplini stigao do bronze, a između njih, na drugo mesto se plasirao šampion iz 2022. Dimitrije Grgić (Akademac).

Akademac je u obe discipline osvojio šampionske trofeje u ekipnoj konkurenciji. 

Izvor: serbianshuting.rs