SportFoto: FK Radnički 1923

Kragujevčani nemoćni u duelu sa Partizanom - Lalatović: Okrećemo se ka nama ravnim protivnicima (VIDEO)

Autor: InfoKG
11:00 | Ponedeljak, 21 02 2022

Fudbaleri Radničkog 1923 nisu uspeli da izbegnu poraz na gostovanju lideru Linglong Tajer Super lige Srbije, beogradskom Partizanu. “Crno-beli” su slavili sa 2:0 i tako zadržali pet bodova prednosti u odnosu na drugoplasiranu Crvenu zvezdu, dok su Kragujevčani nakon još jednog u nizu poraza ostali prikovani za samo dno supeligaške tabele. 

Nije šef struke Radničkog 1923 Nenad Lalatović imao mnogo toga da zameri svojim izabranicima nakon poraza u susretu sa liderom Super lige Srbije. Parirali su Šumadinci koliko su mogli razigranoj “crno-beloj” četi, koja je u ovu utakmicu ušla na krilima velike pobede u Pragu, ali više od časnog poraza nisu mogli da učine.

Dobro smo se držali u prvih petnaestak minuta utakmice, ali je onda došao do izražaja kvalitet fudbalera Partizana, koji su znalački kaznili par naših grešaka u prvom poluvremenu. Drugim poluvremenom mogu biti znatno zadovoljniji. Iako smo igrali sa igračem manje, delovali smo daleko bolje nego sa svom jedanaestoricom igrača na terenu. Sve u svemu, zaslužena pobeda ekipe Partizana, kojoj želim puno uspeha u daljem takmičenju. Mi se sada okrećemo duelima sa nama ravnim protivnicima. Očekuju nas tri jako bitne utakmice u roku od sedam dana, najpre protiv Voždovca u petak, a potom i sa Novim Pazarom i Metalcem, u kojima ćemo pokušati da se domognemo dragocenih bodova”, poručio je Lalatović nakon gostovanja u Humskoj.

Bio je ovo četvrti uzastopni, a ukupno petnaesti poraz fudbalera Radničkog 1923 u tekućoj sezoni, koji ih ostavlja na začelju tabele sa šesnaest osvojenih bodova.

Sada je pred izabranicima trenera Nenada Lalatovića serija ključnih utakmica koje će odrediti njihovu sudbinu u superligaškoj konkurenciji. Već u petak “crveni” će ugostiti beogradski Voždovac, potom sledi gostovanje Novom Pazaru, a odmah zatim i komšijski derbi sa Metalcem na “Čika Dači”. 

Izvor: FK Radnički 1923