SportFoto: FK Radnički 1923

Kragujevčani prekinuli rezultatski “post” na voždovačkom “krovu” (VIDEO)

Autor: InfoKG
09:00 | Ponedeljak, 20 09 2021

Posle šest “sušnih” kola, fudbaleri Radničkog 1923 ponovo su osetili draž trijumfa, i to na gostovanju beogradskom Voždovcu u utakmici 9. kola Linglong Super lige Srbije – 2:1.

Skoro puna dva meseca Šumadinci su čekali na svoj treći prvenstveni trijumf, a sudbina je htela da ga ostvare upravo na voždovačkom “krovu”, gde su kao po nepisanom pravilu gostujuće ekipe prolazile kao “bos po trnju”. Naime, popularni “zmajevi” su iz prethodne tri utakmice na svom terenu inkasirali maksimalnih devet bodova, pa je delovalo da se Kragujevčanima loše piše, posebno jer su izabranici Predraga Rogana u ovaj susret ušli vođeni snažnom željom da se iskupe za poraz u Nišu prethodnog vikenda. 

Međutim, Kragujevčani su ih ipak savladali rezultatom 2:1. Golove za Radnički 1923 postigli su Mirić u 32. i Trifunović u 71. minutu, a za Voždovac pogodak je postigao Milović u 70. minutu.  

Zasluge za ovaj uspeh Kragujevčana idu pre svega na račun igrača koji su izneli teret ove izuzetno zahtevne utakmice, ali i stručnog štaba, koji je ekipi uspeo da vrati poljuljano samopouzdanje i pobednički mentalitet.

Mi smo i na nekim prethodnim utakmicama igrali jako dobro, ali nikako nismo uspevali da prekinemo tu neku vrstu psihološke barijere koja nas je sprečavala da dođemo do pozitivnog rezultata. Konačno smo uspeli u tome, pre svega zahvaljujući velikoj srčanosti momaka u poslednjih dvadesetak minuta utakmice, koji ni po koju cenu nisu nameravali da ispuste stečeno vođstvo. Taj njihova borbenost, govor tela i želja da daju svoj maksimum, to je bukvalno prelomilo utakmicu u našu korist. Ukoliko i u naredne utakmice uđemo sa ovakvom dozom energije, mislim da ćemo se radovati novim uspesima”, izjavio je šef struke kragujevačkog superligaša, Vladimir Radenković.

Zadovoljstvo nakon pobede na voždovačkom “krovu” nije krio ni kapiten “crvenih” Stevan Kovačević, koji se nada da ova utakmica predstavlja uvod u seriju dobrih rezultata njegove ekipe.

Teška utakmica i jako bitna pobeda za nas. Voždovac je pokazao da je uživo još kvalitetnija ekipa nego što nam se to u prvi mah činilo. Taj direktan način igre koji forsiraju zadavao nam je puno problema na startu utakmice, mada smo i mi izašli prilično visoko, rizikovali smo i to nam se na kraju isplatilo. Ova utakmica je pokazala da ukoliko su borbenost i odnos igrača na pravom nivou, onda možemo ravnopravno da se nosimo sa maltene svakom ekipom u ligi. Mislim da je forma ekipe u usponu i verujem da je ovo samo početak serije dobrih rezultata”, istakao je Kovačević.

Fudbaleri Radničkog 1923 su ovom pobedom napravili značajan iskorak na tabeli i sada se nalaze na devetoj poziciji sa 11 sakupljenih bodova. Već u sredu na “Čika Daču” stiže Novi Pazar u okviru vanrednog, 10. kola, što je idealna prilika da Kragujevčani dodatno poprave svoj bodovni saldo. 

Izvor: FK Radnički 1923