Sport

OSS spreman da donira podlogu i pripadajuće elemente za halu u kojoj bi odbojka mogla da se trenira 24 časa

Autor: InfoKG
15:00 | Subota, 08 05 2021

Odbojkaški savez Srbije spreman je da donira podlogu i pripadajuće elemente za halu u kojoj bi odbojka mogla da se trenira 24 časa, izjavio je, posle sastanka sa gradonačelnikom Kragujevca Nikolom Dašićem, direktorom SPD Radnički Bojanom Ilićem i predstavnicima Odbojkaškog kluba Radnički, predsednik Odbojkaškog saveza Srbije Zoran Gajić.

- Gde god lokalni klub zajedno sa lokalnom samoupravom uspe da obezbedi halu gde odbojka može da se trenira 24 časa Odbojkaški savez će donirati tarafleks i pripadajuće elemente (stubove, mrežu, sudijske stolice). Odbojkaški klub Radnički rešio je da relaksira prepunu SBB Halu Jezero i oslobodi je košarkaškom i rukometnom klubu kako bi sa seniorskim i mlađim kategorijama prešao u drugu halu koju bi opremio OS Srbije. Na ovaj način na dobitku je ne samo odbojka, već i drugi dvoranski sportovi, poručio je Gajić.

- Lokalna samouprava je ranije mnogo više pažnje poklanjala i finansija, ne računajući fudbal koji je van svih kategorija, ulagala u druge sportove, tako da očekujem da će i odbojka doći bar na iste grane kao i drugi sportovi. Odbojkaški klub Radnički sa minimalnim sredstvima pravi maksimalne rezulate i u zadnjih nekoliko decenija postao je prepoznatljiv na međunarodnom nivou. Takođe, ne smemo zaboraviti da je pokojni Dejan Brđović bio u OK „Radnički“ u kome je i naš selektor Slobodan Kovač počeo svoje prve trenerske korake, zbog čega Odbojkaški savez Srbije prema klubu gaji određeni pijetet i pruža podršku, kazao je Zoran Gajić.

- Naša želja je da napravimo specijalizovane sportske sale kako bi SBB hala Jezero postala arena za odigravanje utakmica i završnih treninga, kazao je Bojan Ilić, direktor SPD „Radnički“. Svaki kolektivni sport bi trebalo da ima svoju salu za maksimalne treninge, jer u ovom trenutku, rukometaši kao superligaši, košarkaši i odbojkaši treniraju po sat i po vremena, što je isto onoliko vremena koliko utroše i rekreativci. Za ozbiljniji sport i ozbiljnije rezultate potrebna je organizacija kojom bi dobili trening više i time našim sportistima i klubovima omogućili da postižu još bolje rezultate, kazao je Ilić i izrazio zadovoljstvo što značaj namera SPD „Radnički“ prepoznaje i gradonačelnik Kragujevca i predsednik Odbojkaškog saveza Srbije.