SportFoto: SPD Radnički

Popravni protiv "crno-belih"

Autor: InfoKG
16:30 | Ponedeljak, 12 10 2020

Nakon poraza na gostovanju Mladom radniku u Požarevcu, odbojkaši Radničkog sutra od 17 časova, u hali "Jezero", dočekuju beogradski Partizan u zaostalom meču četvrtog kola Super lige Srbije. Lepa je to prilika da četa Dragana Kobiljskog spere gorak ukus poraza sa gostovanja u Požarevcu i upiše prvu pobedu u svom "Jezeru" ove sezone.

Kragujevački tim beleži promenljive rezultate na startu nove superligaške sezone. Poraz u Požarevcu protiv prilično nadahnutog domaćina dodatna je potvrda ujednačenosti kvaliteta u Superligi ove sezone i činjenice da svako svakog može da dobije, što svakako daje jednu posebnu draž takmičenju.

Ne može se reći da su učenici Dragana Kobiljskog ostavili loš utisak u susretu sa Mladim radnikom. Naprotiv, imali su Šumadinci priliku da tok utakmice preusmere na svoju stranu, ali je domaćin u odlučujućim momentima bio pribraniji. Svaka škola se plaća i svakako da će igrači Radničkog izvući pouke iz ove utakmice i iz nje izaći još jači i odlučniji da dokažu svoj nesporan kvalitet u nastavku takmičenja.

Već u utorak Kragujevčani imaju priliku da poprave utisak iz prethodnog kola. U "Jezero" stiže beogradski Partizan, koji posle četiri odigrana kola ima identičan skor kao i tim iz srca Šumadije (2-2). 

Prošlogodišnji finalista Kupa Srbije je u novu sezonu ušao sa prilično izmenjenim timom u odnosu na prethodnu. Ekipu je napustilo nekoliko standardnih igrača, poput korektora Marka Nikolića, kapitena Kisića i reprezentativca Pekovića, a umesto njih "crno-beli" dres zadužili su jedan od najboljih odbojkaša sa prostora BIH Milan Pepić i doskorašnji organizator igre subotičkog Spartaka Miloš Arsenoski.

Nema sumnje da Kragujevčane čeka ozbiljan i tradicionalno neugodan protivnik, što poziva na povećanu budnost i spremnost da se izdrži još jedna teška bitka u "Jezeru".

"Posle poraza u Požarevcu protiv jako motivisane ekipe Mladog radnika, očekuje nas duel sa ove sezone izuzetno kvalitetnom ekipom Partizana. Predstojeća utakmica nam je od velike važnosti, s obzirom da predstavlja priliku da popravimo utisak sa gostovanja u Požarevcu i ujedno dođemo do prve pobede na svom terenu. Dobro smo upoznati sa kvalitetima protivnika, znamo da su dobro popunjeni na svim pozicijama, ali ukoliko uđemo maksimalno fokusirani u meč i uspostavimo našu igru, verujem da je pobeda blizu", smatra Janko Pantović, libero kragujevačkog tima.

I ova utakmica biće odigrana bez prisustva publike.