SportFoto: SPD Radnički

Preokret u režiji Stevanovića

Autor: InfoKG
13:00 | Utorak, 16 02 2021

Košarkaši Radničkog prekinuli su niz od četiri uzastopna prvenstvena poraza u svom “Jezeru” i pobedom nad ekipom OKK Beograda, rezultatom 98:86, značajno podigli izglede u pogledu opstanaka u Košarkaškoj ligi Srbije.

Prikazali su Šumadinci dva različita lica na ovoj utakmici. Nakon prilično slabe napadačke produkcije u prvom poluvremenu, usledilo je brutalno šutersko izdanje izabranika trenera Ivice Vukotića u poslednje dve četvrtine, koje je rezultovalo preokretom i velikim trijumfom na kraju.

Andreja Stevanović je utakmicu okončao sa 33 postignuta poena, uz odličnih 46 odsto šuta za tri poena (7/15).
Ipak, epitet najkorisnijeg igrača susreta zaradio je kapiten Kragujevčana Raško Katić, koji je meč okončao sa 31 poenom, 14 skokova i 7 asistencija.

Sjajan je bio i Nikola Veljović, koji se takođe može pohvaliti dabl-dabl učinkom (15 poena, 11 skokova), a vredi pomenuti i Stefana Đorđevića, koji je ubacio 9 poena i imao 7 uhvaćenih lopti.

U ekipi iz Beograda centralna figura bio je Nikola Dragović, koji je ubacio 23 poena, uz 9 skokova i 5 asistencija. Dvocifreni u gostujućem sastavu bili su još Nikola Đurišić sa 19 i  Mladen Vujić sa 15 poena.

Kragujevčani su ovom pobedom prepustili začelje tabele kraljevačkoj Slogi, a priliku za novi prvenstveni trijumf imaće već u četvrtak na gostovanju ekipi Metalca u Valjevu.

Izvor: SPD Radnički