SportFoto: FK Radnički 1923

Radnički 1923 trijumfovao u Novom Pazaru, meč obeležila TUČA na terenu (VIDEO)

Autor: InfoKG
11:00 | Sreda, 02 03 2022

Tri boda velika kao kuća doneli su fudbaleri Radničkog 1923 sa gostovanja jednom od glavnih konkurenata u borbi za opstanak, ekipi Novog Pazara. U jednoj borbenoj, takmičarskoj utakmici, sa dosta tenzija kako na samom terenu, tako i na tribinama, pitanje pobednika rešeno je sredinom drugog poluvremena, kada je doskorašnji član superligaša sa Jošanice Nikola Кovačević efektnim volej udarcem doneo zlata vredan trijumf kragujevačkom timu – 1:0 (0:0).

Pred sam kraj meč, krenuli su nemili događaji na terenu, koji su stavili veliku mrlju na ovu do tog trenutka jako korektnu utakmicu. Sve je počelo nakon prekršaja nad Milisavljevićem na sredini terena, kada je Filip Pavišić izgubio živce i na prilično grub način, gotovo u kečerskom stilu, povukao fudbalera Radničkog 1923 za dres. Usledilo je pravo komešanje na terenu, u klinču su se u jednom trenutku našli maltene svi igrači oba tima, a ulje na vatru dolivale su pristalice Novog Pazara, koje su počele da ubacuju raznorazne predmete na teren, uključujući i iščupane stolice sa tribina. 

Usledio je prekid koji je potrajao nekih desetak minuta, a u međuvremenu je sudija Lukić sasvim opravdano pokazao Pavišiću put u svlačionicu.

Nakon što je utakmica konačno nastavljena, Veljko Trifunović je propustio idealnu priliku da u kontranapadu “pečatira” trijumf svog tima. Neposredno pred poslednji zvižduk sudije Lukića, Vlajković je još jednim pokušajem iz slobodnog udarca zagrejao dlanove Ognjena Lukića, koji uz strelca pobedonosnog pogotka Nikolu Кovačevića snosi najveće zasluge za ovaj trijumf ekipe iz srca Šumadije.

Pojedini navijači Novog Pazara nikako nisu mogli da se pomire sa porazom svog voljenog tima, pa su i po završetku utakmice nastavili da raznoraznim predmetima zasipaju igrače i članove stručnog štaba Radničkog 1923 i prava je sreća što niko od njih nije ozbiljnije povređen nakon ove kanonade sa tribina.

Кragujevčani su sa ova tri boda napravili ogroman iskorak ka opstanku u najvišem rangu takmičenja, ali daleko od toga da su prebrinuli sve brige oko očuvanja superligaškog statusa. 

“Sreća prati hrabre”, konstatovao je šef struke kragujevačkog superligaša Nenad Lalatović po završetku utakmice u Novom Pazaru, u kojoj je njegov tim slavio minimalnim rezultatom (1:0).

S obzirom na sve prikazano na terenu, ne bi bilo nezasluženo ni da je Novi Pazar danas trijumfovao. Mi smo ovde došli da odigramo jednu tvrdu utakmicu, nismo se uplašili ni ove atmosfere, ni protivnika. Na kraju je sreća bila na našoj strani, ali znate kako kažu – “sreća prati hrabre”. Iskren da budem, žao mi je što će neko od ove dve ekipe na kraju sezone možda ispasti u niži rang takmičenja jer mislim da to ni Radnički 1923, ni Novi Pazar ne zaslužuju. Moram reći da je atmosfera na stadionu danas bila fenomenalna, prava prvenstvena, mada je teren bio izuzetno težak za igru. Ovu pobedu poklanjamo našim navijačima i gradu Кragujevcu i iskreno se nadamo da ćemo kroz baraž uspeti da obezbedimo opstanak u ligi“, izjavio je Lalatović nakon utakmice.

Strateg Кragujevčana priznaje da je imao dilemu da li da strelca pobedonosnog pogotka Nikolu Кovačevića izvede iz igre na poluvremenu zbog zarađenog žutog kartona, ali je na kraju ipak odlučio da ga ostavi na terenu. Ostalo je istorija…

Iskreno, dvoumio sam se da li da na poluvremenu zamenim Кovačevića ili Pecelja, s obzirom da su obojica zaradili žute kartone u prvom delu utakmice. Na kraju sam odustao od te izmene i Кovačević je odigrao čitavo drugo poluvreme praktično bez greške i postigao taj gol vredan tri boda. Imali smo tu još jednu stopostotnu šansu u samom finišu utakmice da rešimo pitanje pobednika, koju nažalost nismo uspeli da iskoristimo. Mislim da smo sa šest osvojenih bodova iz ove dve utakmice uspeli da se konačno pomerimo sa mrtve tačke. Ono što mi je jako drago, to je što sam uspeo da igračima vratim samopouzdanje i iskreno žalim što nisam došao ranije u klub jer bi u tom slučaju igra delovala još bolje i dopadljivije“, dodao je Lalatović.

Mobilni telefon Nikole Кovačevića nije prestajao da zvoni nakon utakmice. Ređali su se pozivi i čestitke prijatelja i rodbine za postignuti gol koji je njegovom Radničkom 1923 doneo izuzetno važna tri boda u borbi za opstanak. U pauzi između nekoliko telefonskih razgovora, Nikola je stigao da iznese svoj osvrt na današnji susret u Novom Pazaru.

Teška utakmica za nas od prvog minuta. Prvo poluvreme bilo je prilično naporno. Trpeli smo veliki pritisak, ali smo ipak uspeli da izdržimo do odlaska na odmor. Tokom pauze smo se dogovorili da u drugo poluvreme uđemo nešto jače i sigurnije na lopti. Usledio je taj 66. minut i dobar centaršut Milisavljevića sa leve strane. Lopta mi je ono što se kaže “sela” na nogu i golman bukvalno nije imao šansi da odbrani taj udarac. Nakon vodećeg gola dodatno smo dobili na samopouzdanju i mirnoći, tako da smo sigurnom igrom priveli utakmicu kraju“, dao je Кovačević svoj rezime utakmice.

Stameni fudbaler, kadar da sa velikom kompetentnošću odgovori zadacima na više različitih pozicija u timu, otkriva da je atmosfera u ekipi potpuno drugačija nakon dva vezana trijumfa i veruje da Radnički 1923 može do opstanka u elitnom društvu.

Ja sam svojevremeno izjavio da je moj glavni motiv povratka u klub želja da sa Radničkim izborim opstanak u ligi. To je jedino što me zanima. Pre sedam godina sam sa Radničkim ispao iz Super lige i od tog trenutka sam se sebi zakleo da to više nikad neću dopustiti da mi se ponovi. Ove dve pobede su značajno podigle atmosferu u ekipi i verujem da ćemo i u narednoj utakmici protiv Metalca takođe biti na visini zadatka i da ćemo sa nova tri boda još jednom obradovati naše navijače, koje ovim putem pozivam da nas podrže u što je moguće većem broju“, poručio je Кovačević.

Naredno kolo donosi još jedan važan duel za izabranike trenera Nenada Lalatovića, ovoga puta sa ekipom Metalca iz Gornjeg Milanovca, koja se takođe nalazi u opasnoj zoni, sa istim brojem bodova (22), ali i utakmicom manje u odnosu na kragujevački tim. Ova utakmica na programu je u ponedeljak, 7. marta, od 14 časova na stadionu “Čika Dača”. 

Izvor: FK Radnički 1923