SportFoto: SPD Radnički

Radnički poražen u Kostolcu

Autor: InfoKG
15:00 | Utorak, 06 04 2021

Rukometaši Radničkog su poraženi u 7. kolu plej-ofa Arkus lige u Kostolcu od domaćina, ekipe Rudara rezultatom 32:29, poluvreme 16:11. I pored poraza, Radnički je ostao na sedmom mestu tabele plej-ofa sa 3 osvojena boda.

Kragujevčani su put Kostolca krenuli u oslabljenom sastavu, ali čvrsto rešeni da se bore do samog kraja i pokušaju da osvoje nove bodove. Sam početak utakmice je protekao u početnom ispitivanju snaga, gde su se rivali smenjivali u vođstvu sve do isteka prve trećine poluvremena (4:4, 10. min). Od tog trenutka, domaćin preuzima inicijativu, dok Radnički ne koristi par uzastopnih napada i u 18. minutu na semaforu stoji rezultat 10:6. Vođstvo je opustilo domaće igrače, igrali su strpljivo u napadu, često do granice pasive i održavali rezultatsku prednost sve do kraja prvog dela igre, koji su rešili u svoju korist rezultatom 16:11.

I drugi deo igre je počeo rezultatskom ravnotežom. Radnički nikako nije uspevao da se rezultatski uključi u trku za bodove. Širina klupe domaćina i adekvatne izmene su im omogućile lagodnost u igri. Par puta su uporni rukometaši Radničkog uspevali da smanje na 3 gola razlike, no Rudar je uvek nalazio način kako da vrati stečeno vođstvo. U 56. minutu pogotkom Barudžića Kragujevčani prilaze na minus 2 (29:27). I kada se očekivalo da Šumadinci, majstori dramatičnih završnica, odvedu utakmicu u neizvesnost, Rudar je uspeo da sa dva gola vrati potrebnu prednost i sigurnom igrom osvoji prva dva boda u plej-ofu, krajnjim rezultatom 32:29.

U redovima domaćina najefikasniji je bio Nenad Nedeljković sa 7 pogodaka, dok je kod Radničkog tradicionalno golgeterski najraspoloženiji bio Miloš Barudžić sa 9 postignutih golova.

Igrač utakmice: Bojan Rađenović (Rudar)

RK Rudar – RK Radnički: 32:29 (16:11)

Kostolac: hala “Kostolac” Gledalaca: /
Sudije: Dušan Cvetković, Igor Nikolić
Sedmerci: Rudar 2 (1), Radnički 3 (2)
Isključenja: Rudar 12 min, Radnički 4 min

Rudar: Vuković (10 odbrana), Murina 1, Merdović, Tica 3, Savković, Panić 5, Ristić 4, Dimitrijević, Đukić 2, Stanković, Đorđević, Dimitrijević, Milošević 5, Nedeljkov 5, Tatari, Nedeljković 7.

Radnički: Vuković 2, Stošić 1, Prodanović, Mutavdžić 3, Gemaljević (7 odbrana), Dobrosavljević, Petrović (5 odbrana, 1 sedmerac), Barudžić 9, Utvić 1, Stevanović, L. Đerić 4, Stanojev 5, Bogdanović 4, S. Đerić.

Rukometaše Radničkog očekuje završni turnir Kupa Srbije, gde će u polufinalu ukrstiti koplja sa sedmostrukim, uzastopnim prvakom Srbije, ekipom Vojvodine iz Novog Sada.

Izvor: SPD Radnički