SportFoto: SPD Radnički

Revanš crno-belih za poraz u Kupu

Autor: InfoKG
11:00 | Sreda, 30 11 2022

Radnički je u okviru petog, odloženog kola BPŠ Superlige pretrpeo poraz od ekipe Partizan EFBET na gostovanju u SC "MASTER" rezultatom 3:0. Ovim trijumfom rival iz Beograda je preskočio Kragujevčane, koji se trenutno nalaze na četvrtom mestu na tabeli sa osvojenih 16 bodova.

U samo sedam dana ova dva rivala su se susrela dva puta. Radnički je bolje otvorio meč i nakon vezanih grešaka domaćina poveo rezultatom 3:6. U nastavku prvog dela igre, videla se ravnopravna borba pa se tako na pauzu otišlo pri rezultatu 25:22 za domaćina.

Partizan bolje započinje drugi set, pre svega dobrim servisom. Bolju igru ekipa Partizana kruniše osvajanjem drugog seta ubedljivim rezultatom 25:18.

U trećem setu viđena je bolja igra Radničkog. Na samom startu poenom Ristića vode 1:4, ali sa dve greške dozvoljavaju rivalu da uhvati priključak (5:5), pa potom i 9:9. Rezultatska klackalica je trajala sve do sredine seta. Na samom kraju treće deonice crno-beli nastavljaju seriju i dolaze do velikih plus 3. Partizan zadržava oreol nepobedivosti na svom parketu i vezanim poenima kapitena Mrdaka rešava set 25:22 i meč 3:0 u svoju korist. 

Najbolji poenteri u redovima Radničkog su bili Blagojević sa 14 i Goić sa 9 osvojenih poena, dok su kod domaćina najuspešniji bili Daniel i Mrdak sa 11.

U narednom, 9. kolu BPŠ Superlige Radnički će ugostiti ekipu Takova iz Gornjeg Milanovca u subotu 3. decembra.

Izvor: SPD Radnički