SportFoto: kragujevac.rs

Sportske igre mladih okupile 1 000 kragujevačkih mališana

Autor: Branko Vukašinović
16:58 | Utorak, 21 06 2016

U Kragujevac su danas održane Sportske igre mladih Srbije 2016. na kojima se više od 1 000 dečaka i devojčica takmičilo u disciplinama, kao što su šah, između dve vatre, mali fudbal, košarka “3 na 3“, odbojka na pesku, tenis i stoni tenis.

Pobedničke ekipe učestvovaće na državnom takmičenju u Beogradu, a veliko međunarodno finale biće održano u Splitu.

Cilј igara je da probamo da izvučemo decu iz kuće, da okupimo što veći broj mališana na našim takmičenjima i da promovišemo druženje kroz sport”, rekao je direktor takmičenja Sportske igre mladih, Jovan Janković.

Pomoćnik gradonačelnika za sport Nikola Urošević je na svečanom otvaranju Sportskih igara mladih Srbije u hali “Jezero” rekao da je lokalna samouprava prepoznala značaj školskog sporta i da je ovo još jedan korak napred da se školski sport u Kragujevcu podigne na još viši nivo.

Sportske igre mladih Srbije su uvod u ono što ćemo raditi od septembra meseca, a to je omasovlјenje školskog sporta i veći broj sportova koji će biti ponuđen mladima. Takođe, od septembra meseca ćemo uklјučiti i jedan broj asistenata u nastavi koji će biti uklјučeni i u nastavu od prvog do četvrtog razreda, a ne samo u višim razredima kao što je do sada bio slučaj”, kaže Urošević.

Manifestacija je organizovana pod pokrovitelјstvom Vlade Republike Srbije, Ministarstva omladine i sporta, a uz tehničku podršku Gradskog saveza školskog sportskog društva.