SportFoto: kragujevac.rs

Kanadski rukometaši posetili Kragujevac

Autor: Branko Vukašinović
13:32 | Četvrtak, 13 04 2017

Rukometaši kadetske reprezentacije Kanade iz države Kvebek posetili su Kragujevac i odigrali dve prijatelјske utakmice sa muškom i ženskom kadetskom ekipom Rukometnog kluba “Radnički“.

Grad Kragujevac puno ulaže u rukometni sport. Nadam se da će utakmice biti značajne za rukometaše obe ekipe, kao i da će im poseta Kragujevcu i Srbiji ostati u lepom sećanju”, rekao je Urošević.

Rukometna reprezentacija Kanade nalazi se na desotodnevnim pripremama u Aranđelovcu. Ekipa koju čini 14 igrača u pratnji stručnog štaba i predstavnika federacije, odigraće i nekoliko kontrolnih utakmica sa izabranim ekipama domaćina “Šamota“ i “Kolubare“ iz Lazarevca.

Nјihov rukometni sport je manje razvijen nego kod nas, imaju tri puta godišnje dolaske u Evropu, u Španiju, Srbiju i Švedsku, tako da je ovo jedna velika čast za nas. U Aranđelovcu borave do 16. aprila gde će igrati na tradicionalnom prolećnom turniru koji se održava 14 i 15. aprila, i na kome učestvuje 8 muških i 6 ženskih ekipa. Nakon toga, od 16 do 18. aprila boraviće u poseti Šapcu čime se završavaju njihove pripreme u Srbiji”, izjavio je Bojan Maksović, direktor agencije “Sporturos“ koja organizuje njihovo gostovanje u Srbiji.