SportFoto: SPD Radnički

Vaterpolisti Radničkog ubedljivo poraženi u Barseloni

Autor: InfoKG
11:00 | Četvrtak, 22 12 2022

Vaterpolisti Radničkog doživeli su ubedljiv poraz na gostovanju španskoj Barseloneti u četvrtom kolu Lige šampiona rezultatom 18:9.

Barseloneta, vodeći tim na tabeli, sastavljen od reprezentativaca Španije bio je preveliki zalogaj za Kragujevčane. Ništa nije štimalo u ekipi iz Šumadije, što su domaćini znali odlično da iskoriste.

Predvodio ih je maestralni Felipe Perone, koji je još jednom potvrdio da je sa 36 godina i dalje jedan od najboljih igrač današnjice. Iskusni vaterpolista postigao je šest golova u prvih 18 minuta igre i trasirao put do pobede svog tima.

U drugom poluvremenu Radnički se malo konsolidovao i popravio napad, ali to nije bilo dovoljno da se napravi iznenađenje i pobedi favorit.

Peronea su sa po tri gola pratili Dušan Matković, Nikolas Pol i Unaji Bijel, koliko je u poraženom timu postigao Marko Radulović.

Bio je to i poslednji meč Kragujevčana u ovoj godini, jer je pred njima tronedeljna pauza posle koje će dočekati ekipu Dinama iz Tbilisija, 10. januara, u petom kolu Lige šampiona. Za to vreme pokušaće da se konsoliduju pred izuzetno važne mečeve koji ih očekuju u nastavku sezone.

Izvor: SPD Radnički