InfoKG - 7 dana

InfoKG 7 dana: Zelenaši, izvršiteljka, smeće, Teodora, lisica, Miloš Petrović, stanovi, grantovi...

Autor: InfoKG
10:00 | Nedelja, 14 07 2019

U Kragujevcu su nedelju za nama obeležili: Kragujevčanka pokušala da se ubije zbog zelenaša, javnoj izvršiteljki godinu dana zabrane obavljanja delatnosti, pojedini građani smećare čekali dva dana - JKP “Šumadija” negira zastoj, Teodora i drugari osvojili 7 medalja na Svetskim pobedničkim igrama dece lečene od raka, viđena lisica ponovo u Erdogliji, tragično preminuli Miloš Petrović spasao četiri života, moderni i funkcionalni stanovi u Erdogliji za porodice koje žele mirno okruženje, JKP “Šumadija” nakon nevremena vraća brojne ulice u prvobitno stanje, bivšim zatvorenicima po 2.400 evra za započinjanje sopstvenog biznisa, Ekonomski fakultet uspostavio saradnju sa JKP “Šumadija”, Kragujevac u Google transit sistemu...

Kragujevčanka, koja je najverovatnije trudna, hospitalizovana je u Kliničkom centru Kragujevac, zbog pokušaja samoubista, piše Kurir. Prema saznanjima ovog dnevnog lista, ona je popila "bromazepame", u pokušaju da sebi oduzme život, zbog zelenaša koji su došli da od njenog muža "uteruju" kamatu. Policija radi na rasvetljavanju ovog slučaja. Opširnije ovde: Kragujevčanka pokušala da se ubije zbog zelenaša i Hapšenje: Pretio da će UBITI mladića ako mu ne vrati novac.

Odlukom Komore javnih izvršitelja, a na osnovu rešenja Disciplinske komisije Ministarstva pravde, javnoj izvršiteljki iz Kragujevca Ivani Žugić izrečena je mera zabrana obavljanja delatnosti na godinu dana zbog prekoračenja zakonskih ovlašćenja. Opširnije ovde: JAVNOJ IZVRŠITELJKI iz Kragujevca godinu dana ZABRANE obavljanja delatnosti.

Građanima pojedinih mesnih zajednica na području Kragujevca minulog vikenda smeće, koje se inače redovno iznosi petkom, nije bilo pokupljeno na vreme od strane radnika JKP Šumadija, pa se ulicama širio veoma neprijatan miris. Iz preduzeća, međutim, kažu da zastoja nije bilo. Opširnije ovde: Pojedini građani smećare čekali DVA DANA, JKP Šumadija negira zastoj.

Na jubilarnim, 10. po redu Svetskim pobedničkim igrama dece lečene od raka, koje je održano u Moskvi, rprezentacija Srbije, u kojoj je i naša Kragujevčanka Teodora Vranješević, osvojila je 7 medalja. Opširnije ovde: TEODORA i drugari osvojili 7 medalja na Svetskim POBEDNIČKIM igrama dece lečene od raka.

U Erdogliji, u blizini tržnice, danas se ponovo pojavila lisica. Građani se i dalje pitaju kome da prijave slučaj i ko je nadležan za to, ali odgovor je kao i do sada isti, niko. Naime, u Kragujevcu ne postoji služba koja je zadužena za uklanjanje divljih životinja iz naseljenih mesta, odnosno da ih vraća u prirodna staništa. Opširnije ovde: LISICA u Kragujevcu NIŠTA NOVO: Viđena ponovo u Erdogliji, građani se pitaju kome da prijave slučaj?

Kragujevčanin Miloš Petrović (40), koji je poginuo u saobraćajnoj nesreći i čija je smrt, zahvaljujući humanoj reakciji porodice, produžila čak četiri života, odnosno donirani su njegovo srce, jetra i dva bubrega, bio je poznati kragujevački muzičar, tačnije basista, tvorac grupe Bliks. Opširnije ovde: Kragujevčanin poginuo u saobraćajnoj nesreći: Zahvaljujući njegovoj porodici šansu za novi život dobilo četvoro i Ovo je Kragujevčanin zahvaljujući kom su spasena četiri života.

Za porodice koje žele mirno okruženje “RS gradnja” izgradila je moderne i funkcionalne stanove u naselju Erdgolija, u Kopaoničkoj ulici broj 8. Zgrada ima ukupno sedam stanova sa parking mestima, a u prodaji su još tri stana i penthaus. Cena stana po kvadratu je 900 evra, a za penthouse 1.000 evra. Opširnije ovde: Moderni i funkcionalni stanovi u Erdogliji za porodice koje žele mirno okruženje.

Po nalogu Uprave za vanredne situacije grada Kragujevca, JKP "Šumadija" je u periodu od 23. juna do 9. jula izvodila radove u brojnim mesnim zajdnicama, kako bi se ulice oštećene u nevremenu vratile u prvobitno stanje. Veliki broj ulica nasipan je kamenim materijalom, vršen je iskop kanala, postavljani propusti. Opširnije ovde: Pune ruke posla zbog nevremena: JKP "Šumadija" vraća brojne ulice u prvobitno stanje.

Nemačka humanitarna organizacija "Help" obezbedila je 15 grantova od po 2.400 evra u vidu opreme za pomoć osobama koje su odslužile zatvrosku kaznu, kako bi započele sopstveni biznis. Jedini uslov je registracija delatnosti po zakonima Republike Srbije. To je poručeno prilikom predstavljanja ovog programa članovima Nevladine organizacije “Posle kiše” u Gradskoj upravi. Opširnije ovde: Bivšim zatvorenicima po 2.400 evra za započinjanje sopstvenog biznisa.

Ekonomski fakultet kragujevačkog Univerziteta uspostavio je saradnju sa Javno komunalnim preduzećem „Šumadija“. Cilj je da se prvenstveno studentima ekonomije omogući stručna praksa u ovom preduzeću, ali i da se izrade i realizuju zajednički projekti. Opširnije ovde: Ekonomski fakultet uspostavio saradnju sa JKP “Šumadija”.

Kragujevac je u aplikaciji Google maps implementirao sve linije sistema javnog gradskog i prigradskog prevoza. Opširnije ovde: Kragujevac u Google transit sistemu

Ostale vesti iz rubrike Info pročitajte OVDE.