InfoFoto: Arhiva

Potvrđuje se pisanje InfoKG-a: Vujnović najbolje ocenjen među kandidatima za direktora JKP “Šumadija”

Autor: Branko Vukašinović
11:30 | Utorak, 22 06 2021

Na rang listi od četvoro kandidata za direktora Javnog komunalnog preduzeća “Šumadija” najbolje je ocenjen Marko Vujnović. Na taj način je još jednom potvrđeno pisanje portala InfoKG da će on biti na čelu ovog preduzeća, iako, prema rečima njegovog protivkandidata Dejana Raonića, ne ispunjava zakonske uslove. Prema našim saznanjima, Vujnović će za direktora JKP “Šumadija” zvanično biti izabran na predstojećoj sednici lokalnog parlamenta.  

Bura oko direktorske fotelje u JKP “Šumadija” se ne stišava. Nakon saznanja portala InfoKG da će novi direktor ovog preduzeća biti Marko Vujnović, sadašnji direktor Slobodne zone Šumadija, počeo je da se ponavlja scenario od prethodnog izbora za direktora JKP “Šumadija”.  

InfoKG saznaje: Marko Vujnović NOVI DIREKTOR JKP "Šumadija"?

Obajavili smo i spisak prijavljenih kandidata za ovu funkciju na kojem su, pored Vujnovića, Milun Petković, Slavoljub Jelić i Dejan Raonić.  

InfoKG saznaje KO SU KANDIDATI za direktora JKP Šumadija i KO ĆE BITI IZABRAN

Baš kao i prošlog puta, odmah se oglasio jedan od njih, Dejan Raonić, koji je ukazao da  Vujnović ne ispunjava zakonske uslove. Zbog toga se obratio gradskom pravobraniocu Branku Petronijeviću kako bi ukazao na potencijalno kršenje Zakona o javnim preduzećima od strane Komisije za sprovođenje konkursa za izbor direktora.

Prema Raonićevim rečima, Vujnović ne ispunjava zakonske uslove, a to je “da ima najmanje tri godine radnog iskustva na poslovima koji su povezani sa poslovima javnog preduzeća". Shodno tome smatra da je Vujnovićeva kandidatura trebalo da bude odbijena.  

Kandidat za direktora JKP Šumadija ukazuje na nezakonitosti i propuste u radu Komisije za odabir, pravobranilac neupućen

Međutim, to se nije dogodilo, a Marko Vujnović je najbolje ocenjeni kandidat na rang listi Komisije za sprovođenje konkursa za izbor direktora javnih preduzeća čiji je osnivač grad Kragujevac. 

Komisija je na sednici održanoj 20. juna utvrdila rang listu kandidata za direktora  Javno komunalnog preduzeća Šumadija Kragujevac. 

1. Marko Vujnović, prosečna ocena - 2,63  
2. Dejan Raonić, prosečna ocena - 2,5
3. Slavolјub Jelić, prosečna ocena - 2,43
4. Milun Petković, prosečna ocena - 2,30 

Kada je reč o ostalim kandidatima sa ove rang liste, Raonić je bio na čelu JKP “Čistoća”, Jelić je bio dugogodišnji direktor Javnog stambenog preduzeća, Petković je bio direktor pravnih i kadrovskih poslova u “Čistoći”, a sedeo je i u direktorskoj fotelji “Gradskih grobalja”. Što je Vujnovića tiče, pre vođena Slobodne zone Šumadija, jedno vreme je bio na čelu Biznis inovacionog centra. 

Kako InfoKG saznaje, Vujnović će zvanično biti izabran na predstojećoj sednici lokalnog parlamenta, koja je zakazana za 29. jun. Prema dosadašnjem pristiglom materijalu za ovu sednicu, te tačke nema, ali, kako saznaje InfoKG, ona će biti uvršćena u dnevni red kroz dopunu.