InfoFoto: kragujevac.ls.gov.rs

Studenti farmacije iz Turske u poseti Kragujevcu

Autor: InfoKG
09:00 | Četvrtak, 28 09 2023

Studenti farmacije iz turske Adane u poseti su Kragujevcu, u okviru TWINNET projekta - programa blizanačke razmene studenata. Kragujevački student farmacije uzvratiće posetu tokom novembra.  

Asocijacija studenata farmacije u Kragujevcu učesnik je TWINNET projekta – programa blizanačke razmene studenata između dve lokalne kancelarije u dve države koji se sprovodi pod pokroviteljstvom Evropske asocijacije studenata farmacije. 

Ovogodišnji partner kragujevačke kancelarije je Asocijacija studenata farmacije iz Adane, koji su u poseti Kragujevcu. 

Za studente ovog turskog grada organizovan je prijem u Skupštini grada. 

Kroz razmenu koju promoviše, ovaj značajan projekat studentima pruža mogućnost da oplemene svoja društvena i profesionalna znanja i upoznaju se sa kulturom, običajima i svakodnevnim životom građana partnerske lokalne zajednice. Studenti iz Turske ovih dana prisustvuju nizu edukativnih radionica iz njihove oblasti u okviru kojih razmenjuju postojeća i stiču nova znanja i iskustava, a osim toga imaju priliku da obiđu sve kulturno-istorijske znamenitosti u Kragujevcu”, kazao je pomoćnik gradonačelnika za omladinu i saradnju sa Univerzitetom Stefan Jovanović i dodao da će studenata farmacije iz Kragujevca biti u prilici da iskuse isto u Adani tokom novembra.

Asocijacija studenata farmacije u Kragujevcu postoji od 2015. godine, a njen plan rada svake godine uključuje i TWINNET razmenu.