Info

Urošević: Nikolić se kandidovao sam protiv sebe i izgubio

Autor: Branko Vukašinović
10:00 | Utorak, 22 08 2017

Na izborima za članove Saveta građana mesnih zajednica u Kragujevcu gradonačelnik Radomir Nikolić se kandidovao sam protiv sebe i izgubio zbog slabe izlaznosti birača, smatra predsednik Gradskog odbora Srpskog pokreta obnove, Milan Urošević. Naglašava da to jasno ukazuje da Nikolić treba da se povuče, jer je očigledno da je to želja većine Kragujevčana.

Radomir Nikolić je izgubio legitimitet i ne samo da je izgubio podršku građana Kragujevca, već i članova Srpska napredne stranke. SNS ima više članova stranke nego što je Radomir Nikolić uspeo da izvede birača na izbore na kojima se kandidovao sam protiv sebe. Koliko mu je stalo do izbora za članove Saveta građana mesnih zajednica pokazuje i neosporno prisustvo funkcionera gradske vlasti na biralištima. Međutim i pored svega toga izlaznost od oko 6 odsto birača pokazatelj je da mu ni to nije pomoglo. Srpski pokret obnove, kao i ostale opozicione stranke, je i pre samih izbora ukazivao na propast istih. Nadam se da mu je ovakvim debaklom na izborima sada jasno da ga građani na čelu Kragujevca više ne žele”, izjavio je Urošević. 

Prema Uroševićevom mišljenju, posle ovakve propasti na izborima Radomir Nikolić bi trebalo da podnese ostavku na mesto gradonačelnika Kragujevca.