Kultura

Italijanski džez trio "Hobby Horse" u SKC-u

Autor: Jovana Mladenović
08:00 | Sreda, 27 10 2021

Italijanski džez trio "Hobby Horse" nastupiće sutra od 20 sati u Kontakt galeriji SKC-a.

Hobby Horse je progresivni/eksperimentalni/crossover džez trio iz Italije, koji predvodi novu italijansku džez scenu, ali mu nisu strane ni svirke po zadimljenim andreground rok klubovima. Tokom desetak godina postojanja objavili su sedam albuma koji su naišli na priznanja kritike, a nastupali su na važnim festivalima i klubovima širom Evrope i Severne Amerike uključujući Umbria Jazz, Jazzwerkstatt Graz, Sudtirol Jazz Festival, Ton Art Tirol, InJazz, Skilark Chicago, Jazz Estate Milwaukee i Ausland Berlin.

Bend Hobby Horse stvara muziku koja kombinuje elemente free džeza, roka, ambijentalne i elektronske muzike. Bogata iskustva svakog od trojice muzičara iz benda omogućavaju im da se kreću između žanrova ostajući ipak vezani za svoje džez početke. Istražuju granice zvuka koristeći se instrumentima kao što su rekorder, glokenšpil, melodika, zviždaljka... Zahvaljujući ovakvom eksperimetisanju, repertoar dobija gotovo orkestarsku dimenziju.

Hobby Horse su Dan Kinzelman (duvački instrumenti, glas, perkusije), Joe Rehmer (kontrabas, klavijature, glas, perkusije) i Stefano Tamborrino ( bubnjevi, perkusije, glas).

Ulaz na koncert je besplatan.