KulturaFoto: Ilustracija - Printscreen/YouTube

Počinje zagrevanje za najbolji evropski festival – EXIT VIBE u Kragujevcu

Autor: InfoKG
10:30 | Petak, 25 05 2018

Najbolji evropski festival EXIT, u saradnji sa kragujevačkim festivalom VIBE, organizovaće u subotu, 9. juna, na autentičnom prostoru napuštenog vojno-industrijskog kompleksa Knežev arsenal u Kragujevcu događaj EXIT VIBE. Publici će se predstaviti tehno velikani koje će predvoditi jedan od pionira žanra, Dave Clarke, ali i jaka domaća postava, Filipa Xavija, Marka Anderssona i Trips & Tics b2b Blacksmith. 

EXIT festival biće održan od 12. do 15. jula na Petrovaradinskoj tvrđavi u Novom Sadu. 

Baron tehno zvuka i jedan od najuticajnijih DJ-eva u poslednje dve decenije, čija se armija fanova širi iz godine u godinu zahvaljujući njegovim veoma dinamičnim trakama, Dave Clarke, predvodiće moćni line-up kragujevačkog EXIT VIBE rejva.  Pank anarhista na svakom svom nastupu teži perfekcionizmu, a svojim energičnim setovima u kojima preovlađuje tehno i elektro zvuk, vešto koketira i sa drugim muzičkim pravcima. Nema mesta u svetu na kojem nije nastupao, a njegovi nastupi na kultnoj mts Dance Areni prepričavaju se godinama unazad.

Njemu će se pridružiti i disciplinovani tehno freak, Filip Xavi, beogradski DJ, producent i promoter, jedan od autentičnih predstavnika lokalne tehno scene, koga je oduvek privlačila eksperimentalna strana tehna, te pred publikom manipuliše hipnotičnim i apstraktnim elementima elektronske muzike. Žurku za pamćenje upotpuniće i rezident VIBE Festivala, Marko Đorđević aka Mark Andersson. Pokazao je interesovanje za elektronsku muziku 2002. godine, redovno posećujući sve događaje po klubovima,  a četiri godine kasnije počeo je aktivno da se bavi didžejingom i dobio mesto rezidenta u nekoliko underground klubova. Žanrovi koji odlikuju njegove setove su deep-house, deep-tech, tech-house, progressive-house i tehno. Trips & Tics i Blacksmith dolaze na EXIT VIBE da razdrmaju publiku svojim b2b nastupom. Iako im se muzički pravci razlikuju, međusobno se dobro poznaju, te na originalan način blenduju muziku - BLACKsmith je kovač svoje sudbine, koji ne želi samo da zabavi, već da lagano izgradi dramu od mašte i najdubljih emocija publike. Trips&Ticks kada stanu za DJ pult zrače tolikom količinom energije, da niko ne može da ostane ravnodušan prema muzici koju selektuju.

Podršku u realizaciji događaja EXIT VIBE pružio je grad Kragujevca, koji ove godine obeležava 200 godina od proglašenja prve prestonice moderne Srbije.

Sve ulaznice po poklon ceni od 499 dinara su rasprodate u rekordnom roku. Ulaznice po trenutnoj ceni od 799 dinara mogu se kupiti na svim GigsTix i DD Tickets prodanim mestima. Broj ulaznica je ograničen.