Ako biste želeli da napravite ukusnu ali i zdravu grickalicu za svoje najbliže onda je ovo prava stvar! Ovo je recept za čips koji sadrži malo soli i ulja i nema nikakve aditive!
Sastojci:
5-6 krompira srednje veličine
kafena kašičica soli
kafena kašičica ulja (može i bez ulja)
Priprema:
U jednu šerpu sipajte oko 1l vrele vode, pola kašičice soli, pola kašičice ulja i stavite na ringlu da ključa.
Dok voda ne proključa, oljuštite i naseckajte krompir na tanke listiće, ne deblje od 2mm. Naseckane listiće podelite na dve jednake polovine.
Kada voda proključa, prvu polovinu ubacite u šerpu i pustite da se kuva oko 3-4 min, tek da malo krompir omekša.
Zagrejte rernu na 250°.
Nakon toga, izvadite krompir iz šerpe i slažite list po list kuvanog krompira na pleh obložen pek papirom i ubacite na dno rerne.
Povremeno otvarajte rernu na 30 sekundi kako bi sva para izašla i proverite svoj čips, biće spreman kada blago požuti, a po volji ga možete i ostaviti duže u rerni kako bi bio hrskaviji.