Skver

Napravite sami zdrav čips bez aditiva i još boljeg ukusa

Autor: Jelena Maksimović
19:00 | Utorak, 26 01 2016

Ako biste želeli da napravite ukusnu ali i zdravu grickalicu za svoje najbliže onda je ovo prava stvar! Ovo je recept za čips koji sadrži malo soli i ulja i nema nikakve aditive!

Sastojci:

5-6 krompira srednje veličine

kafena kašičica soli

kafena kašičica ulja (može i bez ulja)

Priprema:

U jednu šerpu sipajte oko 1l vrele vode, pola kašičice soli, pola kašičice ulja i stavite na ringlu da ključa.

Dok voda ne proključa, oljuštite i naseckajte krompir na tanke listiće, ne deblje od 2mm. Naseckane listiće podelite na dve jednake polovine.

Kada voda proključa, prvu polovinu ubacite u šerpu i pustite da se kuva oko 3-4 min, tek da malo krompir omekša.

Zagrejte rernu na 250°.

Nakon toga, izvadite krompir iz šerpe i slažite list po list kuvanog krompira na pleh obložen pek papirom i ubacite na dno rerne.

Povremeno otvarajte rernu na 30 sekundi kako bi sva para izašla i proverite svoj čips, biće spreman kada blago požuti, a po volji ga možete i ostaviti duže u rerni kako bi bio hrskaviji.

krompircipskolaz