SportFoto: SPD Radnički

Đukić: Radnički je na pravom putu

Autor: InfoKG
10:00 | Četvrtak, 08 06 2023

Pored seniorskog pogona, Rukometni klub Radnički je već nekoliko sezona uzeo učešće u šampionatu prve lige Srbije-grupa zapad u ženskoj konkurenciji. Okosnicu ekipe čine igračice iz kadetskog pogona, koje igrama u ovom rangu takmičenja stiču neophodno iskustvo kako bi što spremnije dočekale momenat da zakucaju na vrata prvog tima. Prethodne godine, ionako mladoj ekipi su priključene devojčice iz pionirskog pogona, a kormilo je preuzeo perspektivni trener Milan Đukić, koga za početak razgovora pitamo da li je sedmo mesto u nedavno završenoj ligi u ovom trenutku bio realan domet.

"Imajući u vidu da smo jedna od najmlađih ekipa u ligi, ne mogu da kažem da nisam zadovoljan što smo sedmoplasirana ekipa na kraju sezone. Smatram da smo mogli da ostvarimo bolji rezultat da nismo imali pehove sa povredama par igračica čiji bi nam doprinos i te kako značio na terenu".

Kostur ekipe čine tek stasale kadetkinje, ali u sastavu imate i veliki broj pionirki.

"Upravo tako. Ekipu većinom čine devojčice generacije 2008. i mlađe, koje su ove godine dobile šansu da zajedno uz pomoć starijih igračica stasaju kako igrački tako i fizički i pokažu se u što boljem svetlu. Sa druge strane, starije devojke su par sezona igrale istu ligu i samim tim su ove godine ušle u prvenstvo sa više iskustva i stekle su rutinu koja će im sigurno pomoći u narednom periodu".

U kojoj meri je ekipa taktički i tehnički zrela, obzirom na mladost?

"Iako su igračice mlade, one su tokom ove sezone pokazale zrelost u taktičkom i tehničkom smislu, a iskustvo su polako počele da stiču i vremenom će biti na višem nivou".

Kako ste u celini zadovoljni razvojem igračica i rezultatima u krajnjoj meri?

"Pre svega želeo bih da naglasim da u ekipi imamo veoma srčane, požrtvovane i vredne igračice, koje su pokazale veliku želju za uspehom i napretkom, tako da sam kao trener veoma zadovoljan. Iako je bitan plasman na tabeli, smatram da isti nije merilo kvaliteta ekipe. Meni kao treneru je bitan lični osećaj svake igračice, timski duh koji vlada u ekipi, kao i sportsko vaspitanje i disciplina, koji su veoma bitni faktori za ostvarivanje uspeha".

Gledajući opštu sliku, Radnički je na dobrom putu. Da li je ovo pravi put?

"Smatram da je ovo jedini pravi put kojim treba da idemo. Veoma je bitno da se maksimalno posvetimo radu sa mlađim kategorijama jer oni čine budućnost rukometa u Kragujevcu, a nadamo se i šire. Hteo bih da se zahvalim klubu na ukazanom poverenju, a igračicama želim puno napretka i uspeha u narednoj sezoni", zaključio je šef struke Milan Đukić.

Izvor: SPD Radnički