SportFoto: FK Šumadija 1903 - Arhiva

Evrogolom Tesle do prvog prolećnog trijumfa "Šumadije 1903" (VIDEO)

Autor: InfoKG
15:00 | Utorak, 26 03 2024

Fudbaleri “Šumadije 1903” savladali su u 16. kolu Šumadijsko-raške zone ekipu “Bane 1931” iz Raške, rezultatom 1:0. Prvi prolećni trijumf kragujevačkoj ekipi doneo je Danijel Tesla evrogolom. 

Proteklog vikenda odigrano je 16. kolo Šumadijsko-raške zone. Kao što je svim ljubiteljima fudbala poznato grad Kragujevac, posle odustajanja od takmičenja FK “Srbija”, ima samo dva predstavnika i to zonaše sa Bubnja FK “Šumadija 1903” i FK “Zastava”. Tako je posle FK “Vodojaže” i FK “Sušice” nastavljen negativan trend odustajanja od takmičenja ekipa iz Kragujevca, koji je prouzrokovan lošim finansijskim stanjem u klubovima.

FK “Zastava” je poražena na gostovanju FK “Trepči”, dok je ekipa FK “Šumadije 1903” ostvarila prvi prolećni trijumf na gostovanju trećeplasiranoj ekipi na tabeli FK “BANE” iz Raške.

U prvom delu igre Šumadija je iako oslabljena pokazala veću želju, a i znanje u fudbalskom nadmetanju, ali je izostala realizacija. 

U drugom delu igre ravnopravna igra dve ujednačene ekipe gde je presudio trenutak inspiracije i talenat mladog Danijela Tesle koji je evrogolom doneo prednost “Šumadiji” u 78. minutu.

U preostalih 15 minuta ostalo je malo vremena za domaću ekipu da pokuša da dođe do pozitivnog rezultata, ali su gosti uspeli da sačuvaju prednost pre svega disciplinovanom i organizovanom igrom u odbrani.

“S obzirom na to da smo u zimskoj pauzi ostali bez gotovo pola tima, ( Đorević, Kočanović, Pavlović, Kostić, Nedović, Marković i Savić) i da smo i u ovoj utakmici nastupali nekompletni zbog povreda i bolesti, moram da budem zadovoljan pre svega rezultatom. Što se same igre tiče, duel dve ravnopravne ekipe sa puno mladih igrača na terenu, a mi smo bili bolji za taj jedan pogodak i umeće mladog Tesle. Raduje nas činjenica da su se igrači koji su došli u klub u zimskom prelaznom roku (Simović, Despotović, Radojković i Maksimović) vrlo brzo uklopili u naš sistem rada i pokazuju da će biti ozbiljna pojačanja za naš klub”, izjavio je  šef stručnog štaba FK “Šumadija 1903”, Aleksandar Dedeić.

FK “Šumadija 1903” narednu utakmicu igra u subotu protiv ekipe FK “Goč” iz Vrnjačke banje.