SportFoto: FK Radnički 1923

Fudbaleri Radničkog 1923 počeli da treniraju uz poštovanje propisanih mera

Autor: InfoKG
15:30 | Sreda, 13 05 2020

Fudbaleri Radničkog 1923 ponovo treniraju poštujući preporuke Fudbalskog saveza Srbije i zdravstvenih institucija. U kragujevačkom klubu očekuju da u narednom periodu doći do dodatnog popuštanja preventivnih mera što će znatno olakšati rad fudbalerima i stručnom štabu, koje već krajem maja očekuje povratak takmičarskim obavezama. 

Fudbalski savez Srbije je uz saglasnost Kriznog štaba za suzbijanje virusa COVID-19 dao “zeleno svetlo” superligaškim i prvoligaškim klubovima da krenu sa ekipnim treninzima. Poštujući tu odluku i fudbaleri “Radničkog” su ponovo počeli da treniraju. 

Kao društveno odgovorna organizacija, Fudbalski klub “Radnički 1923” preduzeo je sve neophodne mere u cilјu zaštite igrača i kolektiva od infekcije virusom COVID-19. Pre otpočinjanja bilo kakvih trenažnih aktivnosti, svi igrači, članovi stručnog štaba i zaposleni u klubu podvrgnuti su testiranju na prisustvo virusa COVID-19 u specijalnoj COVID ambulanti Instituta za javno zdravlјe Kragujevac. Dobra vest je da su svi rezultati na prisustvo infekcije negativni, pa su tako naši prvotimci od četvrtka krenuli sa treninzima, naravno, striktno poštujući preporuke Fudbalskog saveza Srbije i zdravstvenih institucija”, saopšteno je iz Fudbalskog kluba Radnički 1923.

Iz kragujevačkog kluba poručuju da su svi fudbaleri i članovi stručnog štaba pokazali veliku dozu lične i kolektivne odgovornosti, i bespogovorno su prihvatili sve propisane mere zaštite. Dodaju da kako je epidemiološka situacija u Srbiji iz dana u dan sve bolјa, za očekivati je da u narednom periodu dođe do dodatnog popuštanja preventivnih mera, što će u velikoj meri olakšati rad fudbalerima i stručnom štabu, koje već krajem maja očekuje povratak takmičarskim obavezama. 

Izvor: FK Radnički 1923