SportFoto: FK Radnički 1923

Fudbalerima Radničkog bod u Lučanima: Meč obeležila DRAMA (VIDEO)

Autor: InfoKG
12:00 | Sreda, 27 04 2022

U više nego skromnoj fudbalskoj predstavi na stadionu u Lučanima, fudbaleri kragujevačkog Radničkog 1923 i domaće Mladosti odigrali su bez golova u utakmici 3. kola plej-aut faze Linglong Super lige Srbije – 0:0. Ključan detalj susreta dogodio se u 65. minutu, kada je čuvar mreže kragujevačkog superligaša Ognjen Lukić uspeo da zaustavi udarac najboljeg strelca ekipe iz Lučana Milana Bojovića sa “bele tačke”.

Da li zbog prevelikog respekta prema domaćinu ili zbog pobede Novog Pazara u Lazarevcu koja je stvorila dodatni pritisak na izabranike trenera Nenada Lalatovića, “crveni” su prilično stegnuto ušli u ovu utakmicu i dugo im je trebalo da se “otkrave”. Lučanci su, istini za volju, imali veći posed lopte i terensku inicijativu tokom svih devedeset minuta igre, ali su retko uspevali da ozbiljnije ugroze gol kragujevačkog superligaša.

Pred sam početak utakmice odata je pošta Radošu Milovanoviću, bivšem fudbaleru i počasnom predsedniku Fudbalskog kluba Mladost, koji je najzaslužniji za procvat lučanskog superligaša u poslednjoj deceniji.

Šef struke Kragujevčana Nenad Lalatović izrazio je najiskrenije saučešće porodici pokojnog Milovanovića, a na kraju je analizirao utakmicu.

Znali smo da nas očekuje duel sa jednom jako iskusnom i kvalitetnom ekipom Mladosti, kojoj je po mom mišljenju mesto u plej-ofu, a ne u plej-autu. S obzirom na kadrovske probleme koji nas prate od početka plej-auta, mi smo se opredelili za nešto defanzivniji pristup, računajući da ćemo iz polukontri i kontri uspeti da ugrozimo gol rivala. Ekipa Mladosti je imala terensku dominaciju u većem delu utakmice, ali smo mi uspešno zatvorili sve prilaze našem golu, čak smo imali i jednu lepu priliku da dođemo do pogotka, tako da smo na kraju došli do boda koji nam mnogo znači. Pohvalio bih ovom prilikom našeg mladog golmana Lukića, koji je dva puta zaredom uspešno intervenisao ispred Bojovića. Sa nepunih 19 godina, taj momak svakako predstavlja budućnost srpskog fudbala“, ocenio je Lalatović.

S obzirom na sve viđeno, čini se da je podela plena možda i najpravedniji ishod fudbalske bitke na stadionu u Lučanima.

Izabranici trenera Nenada Lalatovića tako su dopisali još jedan vredan bod u borbi za opstanak, koja se sve više zahuktava, naročito nakon pobede Novog Pazara u Lazarevcu.

Sada su se Pazarci bodovno izjednačili sa Kragujevčanima, čime njihov predstojeći međusobni okršaj u subotu na stadionu kraj Jošanice još više dobija na značaju.

Drama u Lučanima: Igraču Radničkog vadili jezik da PREŽIVI!

Ipak ovaj meč ostao je u senci povrede beka Radničkog Vlade Novevskog, kada su mu svi akteri utakmice pritrčali u pomoć, piše Kurir.

Defanzivac gostiju se nakratko onesvestio, pošto ga je lopta pogodila direktno u lice posle jednog šuta fudbalera Mladosti.

Ekspresno su Varjačiću u pomoć prišli saigrači, koji su ga okrenuli na bok i vadili su mu i jezik, ali je utisak da je fudbaler Kragujevčana brzo došao sebi, pa se sve srećno i brzo završilo.

I pored toga, medicinska ekipa je morala da interveniše i ukaže pomoć Aleksandru Varjačiću. 

Izvor: FK Radnički 1923 i Kurir