SportFoto: Facebook/FK Radnički 1923 Kragujevac zvanična stranica

Lider Prve lige Srbije počeo pripreme za prolećni deo sezone

Autor: InfoKG
13:00 | Četvrtak, 14 01 2021

Posle više od mesec dana pauze, fudbaleri Radničkog 1923 otpočeli su pripreme na stadionu “Čika Dača” za prolećni deo sezone u Prvoj ligi Srbije. Ciljevi Кragujevčana u nastavku takmičenja su jasni – ostanak na prvom mestu prvoligaške tabele i plasman u Super ligu Srbije.

Igrače su na samom početku priprema pozdravili direktor kluba Nikola Fržović i šef stručnog štaba Aleksandar Linta.

Baš kao i prethodnih godina, Кragujevčani će i ove zimske pripreme obaviti na svom stadionu, gde imaju najbolje moguće uslove za rad. Predviđeno je i odigravanje nekoliko prijateljskih utakmica, kako bi ekipa što brže ušla u željeni takmičarski ritam.

Iskreno, drago mi je što smo konačno ponovo na okupu, pošto smo se svi uželeli fudbala. Plan je da u uvodnom delu priprema poboljšamo motoričko-funkcionalne sposobnosti i da ovaj model igre koji smo postavili tokom jeseni dodatno unapredimo. To će biti neka dva glavna aspekta ovih priprema. Ovde imamo sve potrebne uslove za nesmetan rad, očišćen teren sa veštačkom travom, tako da je na nama da što bolje treniramo i spremimo se za nastavak takmičenja”, istakao je šef stručnog štaba Кragujevčana Aleksandar Linta.

Igrački kadar lidera Prve lige Srbije nije pretrpeo značajnije promene tokom protekle pauze. Ekipu je napustio samo golman Vladimir Savić, a što se tiče eventualnih pojačanja, Кragujevčani sigurno neće žuriti, već će pažljivo pratiti situaciju na tržištu i pravovremeno odreagovati ukoliko im se neki igrač učini interesantnim.

Sigurno je da neće biti nekih velikih potresa kada je u pitanju igrački kadar. Zadovoljni smo postojećom selekcijom, a ako se u međuvremenu pojavi neki kvalitetan slobodan igrač za koga procenimo da bi se dobro uklopio u postojeći kolektiv, sigurno ćemo odreagovati”, otkriva Linta.

Inače, prvoj prozivci u novoj kalendarskoj godini prisustvovalo je 22 igrača: Lazar Raičević, Aleksandar Varjačić, Lazar Petrović, Stefan Filipović, Nikola Rađen, Stevan Кovačević, Uroš Vidović, Uroš Aleksijević, Ognjen Ilić, Đorđe Maksimović, Tomislav Todorović, Vladimir Ćirović, Filip Milikić, Veljko Cvetković, Petar Simović, Slađan Nikodijević, Mateja Dukić, Miloš Vidović, Igor Vićentijević, Radovan Avram, Marko Mirić i Nemanja Tomić.

“Crveni” će prvu pripremnu utakmicu odigrati 23. januara protiv Sloge 33 iz Petrovca na Mlavi u Кragujevcu. Za 27. januar planiran je duel sa Metalcem iz Gornjeg Milanovca, a 30. januara sa kruševačkim Trajalom.

Za 3. februar predviđeno je gostovanje ekipi Кolubare u Lazarevcu, a za 6. februar duel sa Jagodinom u Кragujevcu.

Generalnu probu pred početak prolećnog dela sezone u Prvoj ligi Srbije fudbaleri Radničkog 1923 imaće 13. februara protiv Teleoptika.

Sezona u Prvoj ligi Srbije nastavlja se 20. februara, kada Кragujevčane očekuje gostovanje ekipi Železničara iz Pančeva. 

Izvor: FK Radnički 1923