SportFoto: SPD Radnički

Nema zime za kragujevački rukomet

Autor: InfoKG
13:30 | Sreda, 22 06 2022

Rukometni klub Radnički je od samog osnivanja punu pažnju i akcenat stavio na rad sa mlađim kategorijama kroz besplatnu školu rukometa. Na više punktova u određenom broju osnovnih škola u Kragujevcu, treneri šumadijskog superligaša rade sa najmlađim članovima kluba, prenose im čari našeg trofejnog sporta, stvarajući bazu i osnov kako bi Radnički u budućnosti imao oslonac na rukometašice i rukometaše iz sopstvenog pogona u Superligaškim i Evropskim takmičenjima.

Generacija devojčica 2010. i mlađe već drugu godinu trenira u Osnovnoj školi „Jovan Popović“, gde se pod budnim okom trenera stvaraju nove šampionke. Na jednom od poslednjih treninga ove selekcije, svoje iskustvo i znanje im je prenela Milijana Stošić, prvotimka Radničkog koja nije krila oduševljenje prikazanim rukometnim znanjem mladih rukometašica.

Bilo mi je zadovoljstvo da sam danas posle dužeg vremena obišla naše mlađe selekcije. Iznenadila sam se kako dobro napreduju. Ima dosta talentovane dece i nadam se da će uz dobar i kvalitetan rad izrasti u dobre igračice i uz podršku kluba koju imaju doći do prvog tima i time dokazati da Kragujevac ima odličnu školu rukometa i zalog za budućnost”, zaključila je Stošićeva.

Treninzi pomenute selekcije se održavaju u sali OŠ „Jovan Popović“ utorkom i četvrtkom od 19:30, kao i vikendom u sali Druge gimnazije.

Izvor: SPD Radnički