SportFoto: SPD Radnički

Radnički "brojao" do 20

Autor: InfoKG
14:00 | Sreda, 21 10 2020

U četvrtom kolu Super lige Srbije, vaterpolisti Radničkog rutinski su slavili na gostovanju Starom gradu, na “25. Maju”, u Beogradu, rezultatom 20:8.

Strateg Kragujevčana, Uroš Stevanović, odmorio je nekoliko iskusnih pojedinaca: Lazara Dobožanova, Nebojšu Toholja, Aleksu Ukropinu, Miloša Miličića, Marka Radulovića i Stefana Brankovića, dok su šansu dobili neki mlađi igrači: golman Filip Milutinović, Jovan Tanasijević, Bogdan Gavrilović, Zoran Poznanović, kao i debitanti Mitar Maraš i Ognjen Vasović koji je nedavno stigao iz Šapca.

I u takvom sastavu Radnički je lako izašao na kraj sa trenutno poslednjeplasiranim timom na tabeli.  Od početka je nametnuo svoj ritam igre pa je na kraju prve četvrtine vodio 5:1, a dva minuta pre odlaska na odmor imao je i „plus 10“ (11:1). Ipak, da domaćin poluvreme dočeka sa jednocifrenim zaostatkom pobrinuo se Trajković, sa dva vezama gola (11:3).

Serija Starog grada nastavljena je i u drugom poluvremenu, ali samo do 4:0 (11:5). Potom su Šumadinci ponovo ubacili u višu brzinu i dva navrata imali čak 12 golova „viška“ (19:7, 20:8).

Najefikasniji u pobedničkom sastavu bio je Nemanja Stanojević sa pet golova, a u stopu su ga pratili Nikola Lukić sa četiri i Strahinja Rašović sa tri.

Sledi pauza koju će seniorska reprezentacija iskoristiti za mini pripreme, a za dve nedelje Radnički bi trebalo da ugosti ekipu Partizana.