SportFoto: SPD Radnički

Radnički ispustio pobedu na startu Lige šampiona - Stevanović: Da se spustimo na zemlju i okrenemo paklenom radu

Autor: InfoKG
13:00 | Sreda, 16 11 2022

Vaterpolisti Radničkog odigrali su nerešeno na premijernoj utakmici Lige šampiona protiv grčkog Vuljagmenija rezultatom 9:9 na svom bazenu.

Ekipa Radničkog vodila je u većem delu utakmice, da bi doživela veliki pad u trećoj četvrtini. Radnički je stao, dopustio protivniku da napravi seriju 5:0 i u poslednju deonicu uđe sa vođstvom (6:5) i tako potpuno preokrene rezultat u svoju korist.

Imao je Radnički dva gola viška i u četvrtoj deonici, rezultat je bio (9:7), ali je nezaustavljivi Nikolaos Papasifakis sa dva vezana gola doneo bod Grcima.

Tako je kragujevački predstavnik ispustio šansu da na svom bazenu nanese poraz direktnim konkurentu za plasman na "fajnal-ejt".

Najefikasniji akter susreta bio je upravo Papasifakis sa pet golova, dok su u poraženom timu Filip Janković i Marko Radulović postigli po dva.

"Ove godine borba za mesto na „fajnal-ejtu“ vodi se između Vuljagmenija, Jadrana, Hanovera i nas. Ne smeju se praviti kiksevi na domaćem bazenu, a onaj tim koji zatim skupi više bodova u gostima biće bliži završnom turniru. Mi smo kiksnuli i izgubili dva boda. Desio nam se nedopustiv pad u trećoj četvrtini, meni veoma jasan. Dobro je da se to dogodilo sada, na startu prvenstva i da se okrenemo radu i da igrači koji imaju previsoko mišljenje o sebi, a to ne opravdavaju radom na treningu i igrama na utakmicama, pokušaju da se poprave i da izgledamo mnogo bolje u nastavku sezone. Osećam i ličnu odgovornost, jer ovde ima dosta kandidata za reprezentaciju, a već duže vreme oni ne liče na ono za šta se sami smatraju i ono što od njih očekujemo. Imamo dosta vremena da se okrenemo paklenom radu i da budemo bolji u svim takmičenjima" – rekao je trener Kragujevčana, Uroš Stevanović.

Za dve nedelje kragujevačku publiku očekuje još jedna evroligaška predstava, pošto Radničkom na noge stiže ekipa Hanovera, redovan učesnik „fajnal-ejta“ Lige šampiona i još jedan od direktnih konkurenata.

Izvor: SPD Radnički