SportFoto: SPD Radnički

Radnički se revanširao Zvezdi

Autor: InfoKG
11:00 | Sreda, 08 03 2023

Odbojkaši Radničkog pobedili su ekipu Crvene zvezde u zaostaloj utakmici 14. kola BPŠ Superlige Srbije. Posle velike borbe i brojnih rezultatskih turbulencija, naročito u četvrtom setu, pobedi su se radovali Kragujevčani, koji su savladali svog velikog rivala sa 3:1, po setovima 20:25, 25:17, 25:20 i 25:23.

Dugo su igrači Radničkog čekali priliku da se revanširaju beogradskim "crveno-belima" za poraz u prvom međusobnom odmeravanju snaga ove sezone, kada su na parketu USC Voždovac poraženi sa maksimalnih 3:0 u setovima. Nošeni podrškom oko 500 svojih pristalica sa tribina hale Jezero izabranici trenera Alekse Brđovića su posle ne baš sjajnog početka utakmice i izgubljenog uvodnog seta uspeli da se trgnu u nastavku meča i borbenom i odgovornom igrom došli su do veoma bitne pobede, koja im je omogućila da se učvrste u samom vrhu superligaške tabele.

Kragujevčane su do trijumfa nad "crveno-belima" vodili Vuk Ivanković, uz kapitena Aleksandra Blagojevića. Nekadašnji juniorski reprezentativac Srbije nanizao je 20 poena, dok Blagojević upisao poen više – 21. Sjajnu rolu odigrao je i Jovan Vukmirović, koji je sa 12 osvojenih poena predstavljao „iks faktor“ u ekipi trenera Alekse Brđovića, a standardno dobru partiju pružio je Nikola Goić sa 10 osvojenih poena.

Stefan Skakić bio je najzapaženiji u gostujućem sastavu sa 14 osvojenih poena, dok su Aleksandar Okolić i Milan Pepić dodali po 11.

Radnički je ovim trijumfom skočio na treće mesto prvenstvene tabele sa skorom 13-6 i 41 osvojenim bodom.

Priliku da nastave niz odličnih rezultata i dopišu još jednu pobedu na svoj superligaški konto Kragujevčani će imati u subotu na gostovanju devetoplasiranom Takovu u Gornjem Milanovcu.

Izvor: SPD Radnički