SportFoto: SPD Radnički

Reprezentacija Bugarske na pripremama u Kragujevcu

Autor: InfoKG
10:00 | Subota, 20 07 2019

Košarkaška reprezentacija Bugarske uzrasta do 18 godina priprema se u Kragujevcu za Evropsko prvenstvo, koje će se održati u Rumuniji krajem ovog meseca.

Stručni štab reprezentacije Bugarske odabrao je Kragujevac kao bazu za završne prireme zahvaljujući dugogodišnjoj saradnji koju ima sa Sportskim klubom “Foka”.

Mladi sportisti koriste sve sadržaje kojima raspolaže objekat hale “Jezero”, smeštaj u renoviranim sobama na spratu iznad restorana, teretanu, saunu i dvoranu za svakodnevno obavljanje treninga.

Kako je rekao Srećko Otović, prvi čovek SK “Foka”, uslovi za ovu vrstu priprema su odlični. Verujem da je ovo dobra promocija grada, i mislim da Kragujevac može da postane privlačna destinacija za obavljanje priprema mnogih ekipa, kaže Otović. Dodaje da je napravljena izuzetna saradnja sa SPD Radnički, te da su obezbeđeni idealni uslovi za sportiste.

Mladi košarkaši boraviće u Kragujevcu do 25. jula, i do tada će odigrati tri kontrolne utakmice. Odmah nakon priprema otputovaće u Rumuniju na Evropsko prvenstvo.