SportFoto: Šahovski klub “Kaisa 2021” - Danijel Gajić

Šahovski klub “Kaisa 2021” osvojio četiri medalje u Paraćinu

Autor: InfoKG
17:30 | Petak, 18 02 2022

Članovi Šahovskog kluba “Kaisa 2021” osvojili su četiri medalje, po jednu zlatnu i srebrnu i dve bronzane, na Omladinskom prvenstvu Centralne Srbije u Paraćinu. 

Najmlađi šahovski klub u Kragujevcu “Kaisa 2021” učestvovao je na Omladinskom prvenstvu Centralne Srbije u Paraćinu i ostvario veoma zapažen uspeh. Članovi “Kaise 2021” su na ovom takmičenju osvojili četiri medalje i tako se svrstali među najtrofejnije klubove ovog prvenstva održanog u Paraćinu.

Najzapaženiji rezultat je ostvario Matej Jokić Matej, koji je u selekciji do 10 godina osvojio zlatnu medalju. 

Njegov rezultat dobija na značaju jer je ovo drugi vezani turnir koji osvaja bez poraza, sa skorom 12 pobeda i 4 remija. Prethodno je, kao najmlađi debitant, na 37. Memorijalu Gligorića u organizaciji ŠK "Gliga", na kome je učestvovalo više od 30 takmičara članova najelitnijih škola šaha iz cele Srbije ubedljivo osvojio prvo mesto”, poručuju iz ŠK “Kaisa 2021”. 

Zapažen rezultat je ostvario i Luka Cvijović, koji je osvojio srebrnu medalju u grupi dečaka do 14 godina. 

Sestrama Lečić su pripala bronzana odličja, mlađoj Emi u grupi do 14 godina, a starijoj Leni u grupi omladinki do 18 godina. 

Šahovski klub “Kaisa 2021”, najmlađi šah klub u Kragujevcu, u maju ove godine slavi svoj prvi rođendan, a već je osvojio ekipno prvenstvo Centralne Srbije i poseduje i prvake u pojedinačnim kategorijama. Pored toga, članovi ovog kluba će učestvovati i na Prvenstvu Srbije.