SportFoto: FK Radnički 1923

Sarajevski Željezničar gost Radničkog 1923 na “Čika Dači”

Autor: InfoKG
10:00 | Petak, 03 09 2021

Posle više od četrdeset godina fudbaleri kragujevačkog Radničkog 1923 i sarajevskog Željezničara odmeriće snage u prijateljskoj utakmici, koja je zakazana za sutra od 17 časova na stadionu “Čika Dača”.

Najtrofejniji klub Bosne i Hercegovine i nekadašnji šampion bivše Jugoslavije odlučio je da kratak predah u nacionalnom prvenstvu iskoristi za mini turneju po Srbiji, koju je započeo u Gornjem Milanovcu, a nastavio u prestonici Šumadije. Ekipa Željezničara, koju sa klupe predvodi legendarni jugoslovenski i hrvatski golman Tomislav Ivković, čovek koji je odbranio jedanaesterac velikom Dijegu Armandu Maradoni na Mondijalu u Italiji 1990. godine, u Kragujevcu će boraviti tri dana i to vreme će iskoristiti da odigra prijateljsku utakmicu sa kragujevačkim superligašem.

Pre svega bih iskoristio priliku da se ljudima iz Radničkog 1923 zahvalim na ukazanom gostoprimstvu. Zaista smo prezadovoljni načinom na koji smo dočekani i koliko se svi ljudi iz kluba trude da nam budu dobri domaćini. S obzirom da smo kasnili sa početkom priprema, ova mini turneja po Srbiji dobro će nam doći da se pre svega bolje upoznamo i znatno spremniji uđemo u nastavak prvenstva“, izjavio je Ivković.

U redovima popularnog Želje je i jedno dobro poznato ime svim simpatizerima Radničkog 1923. Radi se o Aleksandru Kosoriću, koji je pre devet godina komandovao odbranom kragujevačkog tima u Super ligi Srbije. Iskusni defanzivac ne krije lično zadovoljstvo što će ponovo imati priliku da zaigra pred kragujevačkom publikom i uveren je da će tribine stadiona “Čika Dača” u subotu biti solidno popunjene.

Drago mi je što sam nakon dužeg niza godina ponovo ovde na “Čika Dači”, a još draže mi je što sam tu zatekao Vladimira Radenkovića, trenera sa kojim sam imao priliku da sarađujem u prošlosti i o kome imam samo reči hvale, kao i svog bivšeg saigrača Slavka Perovića, koji sada obavlja funkciju sportskog direktora Radničkog. Kao neko ko je deo svoje karijere proveo upravo na “Čika Dači”, dobro znam koliko Kragujevčani vole fudbal i Radnički, tako da se nadam dobroj poseti i odličnoj atmosferi u subotu“, poručio je Kosorić.

Kragujevčanima će ova utakmica poslužiti kao dobar test pred nastavak sezone i duel sa beogradskim Partizanom narednog vikenda.

Dobro je što smo ovu reprezentativnu pauzu iskoristili da zakažemo jednu jako kvalitetnu proveru protiv odlične ekipe Željezničara. Verujem da će ova utakmica dati neku jasniju sliku o trenutnim mogućnostima ekipe i da će nam pomoći da se što bolje pripremimo za predstojeće prvenstvene bitke“, bio je kratak i jezgrovit Aleksa Damjanac, štoper kragujevačkog tima.

Strateg ekipe sa “Čika Dače” Vladimir Radenković je nakon više nego srdačne dobrodošlice gostima iz Sarajeva istakao da su Radnički 1923 i Željezničar među retkim klubovima na prostoru bivše Jugoslavije koji se mogu pohvaliti fudbalski “pismenom” publikom.

Neki moj utisak nakon tri meseca provedenih u Kragujevcu je da se navijači Radničkog 1923, baš kao i pristalice Željezničara, jako dobro razumeju u fudbal i da stimulišu kako nas trenere, tako i igrače na konstantni napredak. Mislim da je Željezničar promenom koncepta i fokusiranjem na igrače iz sopstvene akademije napravio pravi potez za budućnost kluba i njegov povratak u sam vrh bosansko-hercegovačkog fudbala. Što se utakmice u subotu tiče, za nas je to dobra prilika da na delu vidimo igrače sa manjom minutažom u proteklom delu sezone, kao i da donesemo neki konačan sud u vezi sa daljim statusom trojice igrača koji se kod nas nalaze na nekoj vrsti probe“, istakao je Radenković.

Informacija za publiku je da će u prodaju biti puštene ulaznice samo za zapadnu tribinu, i po ceni od 200 dinara. Takođe, za ovu utakmicu važe i sezonske propusnice. 

Izvor: FK Radnički 1923