SportFoto: Facebook/Teniski savez Srbije

Senićeva sa reprezentacijom Srbije na Svetskom ekipnom prvenstvu na Floridi

Autor: Branko Vukašinović
13:00 | Sreda, 25 09 2019

Kragujevčanka Natalija Senić sa ženskom reprezentacijom Srbije učestvuje na Svetskom ekipnom prvenstvu u tenisu u konkurenciji do 16 godina, popularnom juniorskom Fed i Dejvis kupu, u Orlandu, na Floridi.  

Pored Senićeve, u sastavu ženske reprezentacije do 16 godina su Fatma Idrizović i Andrea Obradović, a predvodi ih trener Slobodan Ranković.  

Inače, na prvenstvu učestvuje i muška reprezentacija Srbije u sastavu: Hamad Međedović, Stefan Popović i Petar Teodorović, koju predvodi trener Vladimir Krstić. 

Za svetsko zlato naše devojke i momci boriće se u konkurenciji 24 tima, u obe konkurencije po 16 ekipa. Ni malo lak zadatak, ali takmičenje koje donosi ogromno iskustvo, trenutke za nezaborav svim učesnicima. Velika istorijska imena „belog sporta“ osvajala su ova takmičenja kao juniori, pre nego su krenuli u profesionalnu orbitu. Među njima bili su i Rafael Nadal, Rodžer Federer, Lindzi Devenport, Gustavo Kuerten, trenutno prva teniserka na WTA listi Ešli Barti”, objavljeno je na sajtu Teniskog saveza Srbije.