SportFoto: BK Ravens KG

“Trofej Kragujevac u badmintonu 2022“ u Drugoj kragujevačkoj gimnaziji

Autor: InfoKG
15:38 | Petak, 27 05 2022

“Trofej Kragujevac u badmintonu 2022“, 18. po redu, biće održan sutra u Drugoj kragujevačkoj gimnaziji. Na ovogodišnjem turniru nadmetaće se više od 70 igrača iz cele Srbije, u svim kategorijama. 

Nadmetanje će biti održano u B, C i D kategorijama u svim konkurencijama. Najveće interesovanje je privukla muška singl konkurencija C kategorije.

Zvezde dana će biti Igor Jovanović i Aleksandar Jovičić koji su reprezentativci Srbije i trenutno prvoplasirani dubl na Evropskoj rang-listi igrača do 19 godina, a od prethodne godine brane titulu muških parova B kategorije na tradicionalnom Trofeju Kragujevca, odakle su krenuli njihovi veliki uspesi na internacionalnoj sceni.

Velika nam je čast i da ugostimo takmičare iz „badminton udruženja Kraljevo“ kojima će ovo biti debi na takmičarskoj sceni od kada su se zvanično pridružili badminton porodici Srbije", izjavio je Andreja Todorović predsednik UO BK “RAVENS KG“.

Prema programu takmičenje će otvoriti dueli u mešovitim parovima u 09.30 sati, potom oko 11 sati će početi odmeravanje snaga u muškim i ženskim parovima, dok će borba u pojedninačim konkurencija početi oko 13:30 časova.

Turnir organizuje Badminton klub “RAVENS KG“, uz podršku Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije, Badminton saveza Srbije, Grada Kragujevca i Sportskog saveza Kragujevca.