SportFoto: BK Radnički

Završetak biciklističke sezone u znaku kragujevačkih biciklistkinja

Autor: InfoKG
15:30 | Petak, 30 10 2020

Poslednja dva trkačka vikenda obeležena su uspesima kragujevačkih biciklistkinja. 

Najpre je održan Gran pri Beograda za žene na Beogradskom Ušću. Vožene su dve etape, individualni hronometar i drumska kriterijumska trka. Aktuelna državna prvakinja u kriterijumskoj vožnji Marijana Urošević članica BK Radnički, nije imala dostojnu konkurenciju. Po kiši je hrabro vozila i pobedila u obe etape (hronometar i kriterijum) ove prestižne trke koja će se od naredne godine naći u kalendaru UCI -svetske biciklističke unije. 

Dan kasnije na Fruškoj Gori u Čereviću vožena je MTB liga Srbije. Višestruka reprezentativka, seniorka Jana Jolović, članica Ciklomanije triumfovala je na ovoj trci, dok se Marijana Urošević iz Radničkog plasirala na treće mesto. 

Proteklog vikenda vožena je polednja trka za MTB ligu u Pirotu na izletištu poznatom po nazivu "4.kilometar". 

Veoma teški uslovi za trku, kiša i blatom natopljena podloga iziskivali su hrabrost i dodatni napor od svih takmičara. 

Nastup mladjih kategorija obeležila je veoma dobra vožnja kadetkinje Radničkog Ive Pavlović koja je triumfovala ispred favoritkinja iz BK Jednota iz Šida. Kadet Ciklomanije Marko Praštalo osvojio je drugo mesto. Pred sam start  finalne trke u konkurenciji seniora i seniorki, kiša je stala a uslovi na razgaženoj  stazi su postali još teži. Pobede su odneli senior iz Partizana Dušan Veselinović i seniorka Radničkog Marijana Urošević. Članica Ciklomanije Jana Jolović je zauzela treće mesto, dok je senior Radničkog Dušan Kostović zauzeo drugo mesto kod mladjih seniora, odnosno 4.u apsolutnoj konkurenciji.

"Sezona takmičenja na drumu i MTB-u je završena, a nakon pauze od mesec dana očekuje nas početak sezone takmičenja u ciklo-krosu. Ukoliko epidemiološka situacija dozvoli BK Radnički će biti domaćin jedne od trka za Kup Srbije u ciklo-krosu", kaže prvi čovek Radničkog, Aleksandar Marić.