InfoFoto: kragujevac.rs

COVID-19 registrovan u Gerontološkom i Centru za porodični smeštaj i usvojenje

Autor: Branko Vukašinović
13:30 | Četvrtak, 02 07 2020

Virus COVID-19 registrovan je u Gerontološkom i Centru za porodični smeštaj i usvojenje u Kragujevcu, saopštilo je Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, ali nije objavilo koliko je u ove dve ustanove ljudi zaraženo, kao i da li je reč o korisnicima ili zaposlenima. 

Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja saopštilo je da je, od ukupno 74 ustanova u Srbiji koje funkcionišu pod njegovim okriljem, u 21 potvrđeno prisustvo virusa COVID-19 kod 34 korisnika i 31 zaposlenog. 

Među tim ustanovama nalaze se i Gerontološki i Centar za porodični smeštaj i usvojenje u Kragujevcu. Međutim, resorno ministarstvo nije objavilo pojedinačno podatke za te ustanove, tako da se ne zna koliko je u Gerontološkom i Centru za porodični smeštaj i usvojenje u Kragujevcu osoba zaraženo i da li je reč o korisnicima ili zaposlenima.

Portal InfoKG je juče poslao pitanja Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja o trenutnom broju zaraženih u ove dve ustanove i očekuje se da odgovor na ista stigne.