InfoKG - 7 danaFoto: pexels.com, InfoKG, privatna arhiva, kragujevac.rs

InfoKG 7 dana: Pedofil upao u zamku, propusti na Tržnici, Bogdan Raonić, dolazi Škoda, pada "crni sneg"...

Autor: InfoKG
10:00 | Nedelja, 17 10 2021

U Kragujevcu su nedelju za nama obeležili: Ministar finansija Siniša Mali da će 1. novembra početi isplata 30 evra državne pomoći građanima, predstavljen projekat uređenja Šumaričkog jezera, Kragujevčanka pedofila uhvatila u zamku, otvoren punkt za masovnu vakcinaciju u školi “Vukašin Marković” u Erdogliji, uhapšen Kragujevčanin zbog neovlašćenog deljenja filma “Toma”, svedočenje žrtve Kragujevčanina Zvonka Cvetkovića u sudu u Nišu, zbog toga što je rekonstrukcija Tržnice puna propusta projekat na doradi, intervju sa Bogdanom Raonićem, Škoda će proizvoditi tramvaje u MIND Parku, u našem gradu i ove grejne sezone pada “crni sneg”, učenici TUŠ “Toza Dragović” preuzeli uloge pijačnih prodavaca, pa dobili namirnice da spreme obroke za drugare…

Isplata 30 evra državne pomoći građanima koji su se za istu prijavili počeće od 1. novembra, najavio je ministar finansija Siniša Mali. Opširnije ovde: Ministar najavio: Evo kada kreće isplata 30 evra državne pomoći

Šumaričko jezero do početka sledeće sezone dobiće novi izgled, za šta će iz gradskog budžeta biti izdvojeno oko 30 miliona dinara. Predviđeno je uređenje šetališta, kompletne plaže, prostora za malu decu, sportiste, rekreativce i starije sugrađane, postavljanje teretane na otvorenom, dečjeg igrališta, ali i mesta za roštiljanje i kampovanje. To je sve poručeno na prezentaciji projekta uređenja Šumaričkog jezera. Opširnije ovde: Predstavljen projekat uređenja Šumaričkog jezera: Evo kako će da izgleda.

Jovana R. iz Kragujevca, majka 14-godišnje devojčice, pravovremenim reagovanjem na Fejsbuku odbranila je ćerku od pedofila, nakon čega su joj njegovi rođaci pretili tužbom za uvredu časti, kako bi je ućutkali u nameri da ga prijavi nadležnim organima, piše Alo. Opširnije ovde: KRAGUJEVČANKA PEDOFILA UHVATILA U ZAMKU: Verujte, nisam imala želudac da se dalje dopisujem s njim.

Od posledica Korona virusa nedavno su u dva dana umrli četrdesetogodišnji muškarac i njegov otac iz Grošnice, pa su sutradan na punkt za imunizaciju došli gotovo svi meštani ovog naselja da se vakcinišu. To je izjavio direktor kragujevačkog Doma zdravlja Vasilije Antić i naglasio da je žalosno to što se pojedinci za vakcinaciju odlučuju tek kada neko iz njihovog okruženja izgubi borbu sa ovim virusom. Opširnije ovde: Antić: Umrli otac i sin iz Grošnice od Korone, pa gotovo svi meštani došli da se vakcinišu.

U Kragujevcu je uhapšen muškarac osumnjičen za neovlašćeno deljenje, po društvenim mrežama, linka na kojem se nalazi film „Toma“, prenose mediji. Opširnije ovde: Uhapšen Kragujevčanin zbog neovlašćenog deljenja filma “Toma”.

Htela sam da se ubijem zbog svega što mi se desilo, ali su me sprečili. Ovo je za mene velika katastrofa. Ljuta sam, u stvari, na sebe. Predstavio se kao izuzetno moralan i pošten čovek. Kada je policija došla kod mene sa njegovom slikom, rekla sam im da je to Miroslav Milenković, savetnik premijera, jer smo moja porodica i ja verovali da je to on. Tek sam u policiji saznala istinu, pišu Večernje novosti. Opširnije ovde: HTELA DA SE UBIJE ZBOG PREVARANTA: Svedočenje žrtve Kragujevčanina Zvonka Cvetkovića u sudu u Nišu.

Zbog uočenih "brojnih propusta", kako je to izjavio gradonačelnik Kragujevca, projekat rekonstrukcije Gradske tržnice vraćen je na doradu, što će, po ko zna koji put, prolongirati i rokove završetka istog, još jednog u nizu kragujevačkog "Skadra na Bojani".  Na ovo je reagovao i Srpski pokret obnove saopštivši da Gradska vlast pada i na mnogo lakšim ispitima i da se krije iza državnih investicija. . Opširnije ovde: Rekonstrukcija Tržnice puna propusta, projekat na doradi, JAVNOST USKRAĆENA ZA ODGOVORE NA GORUĆA PITANJA! Pitali smo sve što želite da znate, međutim... i SPO: Gradska vlast pada i na mnogo lakšim ispitima nego što je projekat kalibra rekonstrukcije Tržnice, krije se iza državnih investicija

Mladi Kragujevčanin Bogdan Raonić nedavno je započeo master studije iz primenjene matematike u Cirihu, na univerzitetu ETH. U julu ove godine, podsetimo, proglašen je za studenta generacije za smer matematika i fizika Bachelor programa Ecole Polytechnique u Parizu. Sa Bogdanom smo razgovarali o njegovom talentu za nauku, načinu na koji postavlja i ostvaruje svoje ciljeve, iskustvima koja donose život i školovanje van Srbije... Govorio je o tome šta smatra receptom za uspeh, ali i o očekivanjima kada je reč o novoj životnoj etapi koju je otpočeo u najvećem švajcarskom gradu. Opširnije ovde: Intervju - BOGDAN RAONIĆ vođen snovima i intuicijom: Od malena ucrtao velike ciljeve i uspešno se kreće ka njima

Kompanija Škoda doći će do kraja godine u Kragujevac i započeće proizvodnju tramvaja u MIND Parku, za kupce u centralnoj i istočnoj Evropi, ali i za druge porudžbine širom Evrope. Opširnije ovde: Škoda dolazi u Kragujevac: Proizvodiće tramvaje u MIND Parku.

Sa početkom grejene sezone, krenuo je da pada i “crni sneg” u Kragujevcu, tačnije u naselju Pivara, gde je smeštena centralna kotlarnica Energetike. Najuočljiviji je na automobilima, pa i po dvorištima zbog čega su meštani ovog dela grada besni. Međutim, kako je ranije najavljeno, ovaj višedecenijski problem biće rešen. Narednih dana će započeti postavljanje novih kotlova na gas u centralnoj kotlarnici na Pivari, nezvanično saznaje InfoKG. Opširnije ovde: Zacrnelo se u Kragujevcu, uskoro kreće rešavanje višedecenijskog problema.

U okviru obeležavanja Svetskog dana hrane, na pijaci na Aerodromu organizovana je akcija u okviru koje su srednjoškolci obavili praksu na tezgama, tako što su preuzeli ulogu prodavaca. U znak zahvalnosti prodavci su učenicima donarali namirnice, od kojih će u školi pripremiti obroke za njihove drugare iz socijalno-ugroženih porodica. Opširnije ovde: Svetski dan hrane: Učenici TUŠ “Toza Dragović” preuzeli uloge prodavaca, pa dobili namirnice da spreme obroke za drugare.

Sve informacije o aktuelnoj situaciji sa virusom COVID-19 u Kragujevcu pročitajte u rubrici Info.  

Ostale vesti iz rubrike Info pročitajte OVDE.