InfoKG - 7 dana

InfoKG 7 dana: Pušenje, tužbe, “poklon” odmor, “komšijska deponija”, rebalans, jeftini stanovi…

Autor: InfoKG
10:00 | Nedelja, 28 10 2018

U Kragujevcu su nedelju za nama obeležili: Snimljena medicinska sestra kako puši cigaretu u Kliničkom centru, odloženo suđenje bivšim policajcima koji su hteli da se spale u sudnici, Ingolšat donirao savremenu ginekološku stolicu Domu zdravlja, Inspekcija i Lončar se izjasnili o skandalu u Domu zdravlja, uređen prostor ispred vrtića “Bubamara” i “Čuperak”, seljaci ne daju naseljavanje imigranata - lokalna samouprava tvrdi da su Romi iz Nemačke, “poklon” odmor u Fiatu, veliki planovi Fakulteta medicinskih nauka, otvoreni sportski tereni u Velikom parku najzad dobijaju novi izgled, delimično očišćena “komšijska deponija” na Pivari - meštani nezadovoljni, na sednici Skupštine grada usvojen je drugi rebalans budžeta za 2018. i odlučeno je da grad besplatno da državi zemljište na Deninom brdu za izgradnju jeftinih stanova...

Na društvenim mrežama pojavio se još jedan skandalozan snimak iz ovdašnjih zdravstvenih ustanova, a na njemu se vidi kako medicinska sestra puši cigaretu u šalteru u Centru za plastičnu hirurgiju kragujevačkog Kliničkog centra. Iz ove zdravstvene ustanove saopštili su da su protiv zaposlene radnice pokrenute odgovarajuće disciplinske mere. Dodaju da je službenica na snimku dugogodišnji korisnik elekstronskih cigareta i postavljaju pitanje zašto se snimak tek sada pojavio u javnosti, kada je, kako kažu, nastao još u junu ove godine.  Medicinska sestra koja je snimljena kako puši u Kliničkom centru, dobila je podršku od svoje koleginice. Opšrinije ovde: NOVI SKANDAL: Medicinska sestra puši za šalterom – oglasio se Klinički centar i ZABUNA: Medicinska sestra koja se oglasila na Facebook-u nije žena sa snimka.

Posle zahteva odbrane 21 bivšeg policajca iz Raške za izuzećem predsednika Apelacionog suda i predsednika Veća koje je odlučuje po žalbi po osuđujućoj presudi Višeg suda u Kraljevu, suđenje je odloženo do daljnjeg i na duži vremenski rok. Opširnije ovde: Odloženo suđenje bivšim policajcima koji su hteli da se spale u sudnici.

U okviru proširenja saradnje između gradova Ingolšata i Kragujevca na oblast zdravstva, Dispanzeru za žene Doma zdravlja je uručena savremena ginekološka stolica, donacija pobratimskog grada. Opširnije ovde: Ingolšat donirao savremenu ginekološku stolicu Domu zdravlja.

U kragujevačkom Domu zdravlja pedijatri nisu odbili da pregledaju dete, stoji u izveštaju Zdravstvene inspekcije, a to je suprotno tvrdnji majke Violete Cvetković, koja je video snimak o navodnom odbijanju lekara da pomognu njenom bolesnom detetu u petak postavila na svom Fejsbuk profilu, piše Blic. Ministar zdravlja Zlatibor Lončar rekao je da su protiv Violete Cvetkoviće, majke koja je prošlonedeljnim tvrdnjama da lekari nisu hteli da pregledaju njeno dete izazvala skandal u kragujevačkom Domu zdravlja i buru u javnosti koja se i dalje ne stišava, kao i samih lekara, podnete tužbe. Opširnije ovde: INSPEKCIJA rekla svoje o SKANDALU u Domu zdravlja: Ko je bio u pravu? i Lončar: Podnete TUŽBE protiv lekara i majke, ona htela ŠOU PROGRAM.

Prostor ispred vrtića “Bubamara” u Erdogliji i “Čuperak” u Ilinoj vodi je uređen, tačnije asfaltirani su trotoar i parking, a postavljena je i zaštitna ograda. Radove, koji su finansirani iz gradskog budžeta, obavili su radnici Javnog komunalnog preduzeća “Šumadija”. Opširnije ovde: Uređen prostor ispred vrtića “Bubamara” i “Čuperak”

Seljaci iz sela Cerovca i 13 najvećih sela u Šumadiji spremili traktore da dođu ispred Skupštine grada Kragujevca zbog kontraverznog potpisivanja ugovora sa Danskim savetom oko naseljavanja šest porodica. Seljaci tvrde da su u pitanju imigranti, opštinari da je sve pogrešno shvaćeno. Gradonačelniku su napisali pismo na arapskom, jer se sa njim odavno ne razumeju. Opširnije ovde: TRAKTORIMA na Skupštinu grada: Seljaci ne daju naseljavanje imigranata, lokalna samouprava tvrdi da su Romi iz Nemačke.

Radnici kragujevačke fabrike FCA Srbija od ponedeljka, 22. oktobra, su na dvonedeljenom “poklon” kolektivnom godišnjem odmoru, a u proizvodne pogone se vraćaju u ponedeljak, 5. novembra, saznaje InfoKG. Opširnije ovde: Radnici Fiata na “poklon” godišnjem odmoru.

Nove specijalizacije koje je ponudio Medicinski fakultet kao deo širenja usavršavanja na nove oblasti, veća prepoznatljivost, bolja saradnja sa Kliničkim centrom, bolji protok informacija sa Univerzitetom, planovi su FMN na kojima je već počelo konkretno da se radi i koji su dali prve rezultate, rekao je dekan, prof.dr Vladimir Jakovljević, koji je na tu funkciju stupio 24. septembra. Opširnije ovde: Veliki planovi FMN: Nove specijalizacije, bolja saradnja sa Kliničkim centrom, veća prepoznatljivost.

U Velikom parku sprema se rekonstrukcija otvorenih sportskih terena koja uključuje pešačku zonu, košarkaški teren, tribine, ulaznu kapiju, orgadu, kišnu kanalizaciju i nabavku odgovarajuće opreme. Donacije u te svrhe, vrednu blizu 150.000 evra gradu Kragujevcu daje Kancelarije Ujedinjenih nacija za projektne usluge. Opširnije ovde: Otvoreni sportski tereni u Velikom parku najzad dobijaju novi izgled.

“Komšijska deponija” u naselju Pivara delimično je očišćena. Sporno dvorište su čistili radnici Javnog komunalnog preduzeća “Šumadija”, a za te namene je iz gradske kase utrošeno oko 230.000 dinara. Pojedini meštani Pivare su zbog delimičnog čišćenja nezadovoljni, a iz “Šumadije” poručuju da dvorište nije kompletno sređeno, jer su vlasnici pravili problem. Opšrinije ovde: Delimično očišćena “komšijska deponija” na Pivari, meštani nezadovoljni

Gradska vlast je na današnjoj sednici Skupštine grada Kragujevca usvojila drugi rebalans budžeta za 2018. godinu, kojim se utvrđuju ukupni prihodi i primanja, odnosno rashodi i izdaci u iznosu od gotovo 8 milijardi dinara. Pored toga, na sednici je odlučeno da će grad Kragujevac besplatno dati državi zemljište na Deninom brdu, na kom će tokom 2019. i 2020. godine biti izgrađeno oko 1.200 jefitnih stanova za pripadnike snaga bezbednosti. Opšrinije ovde: Usvojen drugi rebalans budžeta za 2018.: Oštra rasprava opozicije i vlasti zbog RTK i Grad besplatno daje državi zemljište za izgradnju 1.200 jeftinih stanova na Deninom brdu.

Ostale vesti iz rubrike Info pročitajte OVDE.